Tortell de Reis

Encara que ja passades les festes, us publico l’entrada d’una recepta que és ja tot un clàssic del Thermomix. El Tortell de Reis.

És una recepta que torna bojos a tots els usuaris del Thermomix en l’època de Reis** i es converteix ja en tot un repte personal: millorar el tortell que vam fer l’any anterior, repte gens fàcil. I dic gens fàcil per dos motius:

  1. queda tan bo que és difícil millorar-lo, i
  2. en cas de poder millorar-lo, d’un any per l’altre no ens recordem de què havíem de millorar jeje

** Estem mal acostumats i només fem el Tortell per Reis perquè ho marca el calendari (i amb la resta de tradicions culinàries). Si ens agrada per què no fer-ho també la resta de l’any? Per exemple: per a un aniversari és molt divertit, i més si li posem regalets per dins.

El tortell que jo faig és el de la recepta oficial de Thermomix, el que ens apareix en el llibre Imprescindible.

Pocs canvis faig, únicament el “tunejat” que li faig al decorar-lo. Així que, i ja que la recepta és tan i tan llarga, per no saturar-vos amb aquesta entrada, us poso un enllaç a la recepta oficial perquè estigui a mà de tots: Recepta oficial de Thermomix del Tortell de Reis

La quantitat de massa que surt d’aquesta recepta és tremenda, així que us aconsello que feu 2 tortells i que els eixampleu tot el que pugueu ja que durant el segon llevat i la cocció creixen bastant, molt, moltíssim!

Jo vaig fer dos, un amb fruites confitades per sobre (pinya, mango i mandarina) i amb les sorpresetes per dins, i un altre d’ametlla i xocolata farcit crema pastissera… mmmmm!

Els tunejats que se li poden fer ja va en funció dels nostres gustos o del nivell de creativitat que tinguem aquest dia.

Per fora: fruita gebrada (escarchada), confitada, ametlla, sucre granulat, xocolata … Pot ser farcit de nata, trufa, crema pastissera, massapà …

Per dins: figuretes, fava (jo no tenia i vaig posar cigrons jajaja), monedes, bitllets, polseretes… El que vulgueu perquè aquest moment sigui ben divertit i sorprenent! Però sobretot, assegureu-vos que el que poseu suporti les altes temperatura del forn!!

Ui! Se m’oblidava!! I és important! Una altra cosa que us aconsello és que els ingredients els compreu amb suficient antelació, sobretot la fruita i l’aigua de tarongina (aigua o aroma de azahar). Aquests dos ingredients, a mitjans de desembre ja comencen a escassejar, si els podeu tenir al novembre, millor que millor!

Així que res, us animo a fer-ho que, a part de diversió i orgull de fer el vostre propi Tortell, us estalviareu un dineral perquè… quin pastizal comprar el tortell!

PetoNats!
nat

2 responses to “Tortell de Reis

  1. Retroenllaç: Us desitjo Bones Festes!! | ThermoNat·CAT·

  2. Retroenllaç: Us desitjo Bones Festes!! | ✿ el blog de nat ✿·

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s