Thermomix i les dietes especials

Desgraciadament i per error, el Thermomix ha estat conegut fins no fa gaire com un robot de cuina per fer receptes molt sibarites i com una màquina només per a rebosteria.

A més de que puguin fer milers de coses (siguin o no sibarites i siguin o no de rebosteria) hem de tenir en compte i fer un gran èmfasi en que és un ajudant indispensable a la cuina i més concretament en el cas d’haver de seguir algun tipus de dieta especial.

Cada vegada més són les persones que pateixen malalties alimentàries, intoleràncies i/o al·lèrgies.

En la majoria d’elles amb únicament una alimentació sana, equilibrada i adaptada a les seves necessitats és suficient per controlar-les.

Quan a casa hi ha algun integrant amb aquestes intoleràncies no només l’afecta a ell sinó a tota la família.

També afecta molt a qui s’encarregui de cuinar, ja que moltes vegades fan dos menús: un de règim especial i un altre normal, sobretot si no es té Thermomix i es compren els productes ja elaborats.

Els productes elaborats i adaptats són realment cars i finalment s’acaba comprant només les quantitats justes per a aquesta persona, però no l’hem discriminar de manera habitual fent-li un menú especial per a ell, ja que pot considerar el seu menjar avorrit mentre qui està al seu costat està gaudint d’un bon plat que segur li vindrà de gust més que el seu 😛 .

La família ha de mantenir-se unida en aquests casos per ajudar a suportar millor la situació, sobretot si s’acaba de diagnosticar la malaltia (especialment als adults) i aquesta costa d’assumir a causa dels canvis tan dràstics i radicals en els seus hàbits alimentaris.

Així doncs, fer servir Thermomix i cuinar per a tota la família la mateixa dieta (excepte en casos en què estigui contraindicat) ajuda a superar la situació i que tota la família pugui continuar amb els seus hàbits de sempre.

La dieta que hagueu o vulgueu fer, sigui quin sigui el motiu o objectiu, ha de ser sempre indicada i controlada per un especialista ja que aquest us donarà unes pautes a seguir, us indicarà quins ingredients podeu o no ingerir, així com un tractament paral·lel en cas de ser necessari (esport , medicació… ).

Molts i moltes em demaneu receptes per a aquests casos i al no ser jo una experta en nutrició ni especialista en aquest camp PREFEREIXO NO DONAR INDICACIONS concretes sobre què menjar o quina recepta seguir, però sí us puc comentar com ajuda el Thermomix en aquests casos i per què:

Colesterol i carències nutricionals (el nostre dia a dia):

Amb Thermomix controlem la temperatura en tot moment , sabem que no passarà mai de certs graus, de manera que no saturarem els greixos ni cremarem els nutrients dels ingredients.

Al no sobreescalfar el menjar i al poder cuinar al vapor diversos aliments alhora, estarem mantenint sempre les propietats naturals dels aliments, no perdent les vitamines ni minerals, que tant necessitem.

Tots necessitem una mica de colesterol, de fet, el nostre cos ja genera el colesterol necessari. Però si amb l’alimentació li estem donant una aportació extra és quan es converteix en perjudicial per al nostre organisme.

Els greixos no porten colesterol però sí si els saturem, i aquí és on entra en acció el nostre Thermomix, ja que en controlar la temperatura en tot moment mai saturarem aquestes greixos.

Per exemple, no és el mateix fer un sofregit a la paella amb 100gr d’oli (que a sobre es recrema i hem d’anar afegint més) que fer-ho amb Thermomix i únicament 50gr o 70gr (suficient per a grans quantitats) i mantenint en tot moment totes les propietats dels ingredients .

Celíacs

En el cas de celiaquia (intolerància al gluten) podrem fer totes les receptes nosaltres mateixos. Molts dels productes elaborats sense gluten tenen uns preus desorbitats, però és l’única manera de poder menjar-los: magdalenes , bescuits , pans , pizzes… Amb Thermomix només haurem de comprar les farines especials per a celíacs i productes que no portin gluten per fer-ho nosaltres mateixos, estalviant moltíssims diners cada mes i podent controlar en tot moment l’alimentació.

Intolerants a la lactosa i IPLV – APLV

Tant els intolerants a la lactosa (un tipus de sucre que es troba a la llet) com els IPLV – APLV (intolerants o al·lèrgics a la proteïna de la vaca ) també han de controlar la seva alimentació i mirar amb detall els components dels productes.

Cada vegada hi ha més productes base sense lactosa però pocs ja elaborats i, els que hi ha, també són bastant cars. I pocs hi elaborats que no incorporin la proteïna de la vaca…

Amb Thermomix podrem fer-nos tots els productes lactis sense lactosa a casa (iogurts, gelats, bescuits, cremes… ) i adaptats a les necessitats nutricionals. Estalviaràs molts diners cada mes i els teus tornaran a menjar aquells productes que tantes ganes tenen de tornar a gaudir.

Diabetis

Per als diabètics també és una gran ajuda el poder fer els seus propis aliments amb la quantitat de sucre o edulcorant que hagin o puguin prendre. Poca alimentació hi ha, sobretot en rebosteria, que es pugui comprar adaptada als diabètics i, si n’hi ha, a quin preu? Que no et amargui un dolç!! 🙂 .

Aquestes són les intoleràncies més habituals i el motiu pel qual cada vegada més famílies inverteixen en Thermomix : alimentació sana , adaptada, personalitzada, econòmica i divertida!

Repeteixo, no sóc experta en nutrició i no puc donar-vos pautes concretes d’alimentació, però sí aconsellar sobre com l’ús del Thermomix ens ajuda en aquests casos.

cropped-logo-el-blog-de-nat.jpg

elblogdenat-gmail