Sucre granulat

El sucre granulat no és més que sucre glas humitejat, compactat i trossejat. Serveix per decorar coques, tortells, pastissos, panets… i , com el meu cas, per anar menjant mentre ho anem preparant, encara que no és recomanable ja que haurem de fer més quantitat i estarem tot el dia igual: fent i menjant, fent i menjant… jiji

La preparació és molt senzilla i no cal fer servir Thermomix:

Posem en un bol el sucre glas i hi afegim una micqueta d’aigua (molt poqueta), ho anem barrejant fins que el sucre absorbeixi l’aigua, li anem afegint aigua i barrejant fins que ens quedi una bola compactada com si fos una pedra o una bola de neu ben apretada. Si ens passem, afegim una mica més de sucre perquè es torni a compactar.

Un cop estigui ben compacta i no se’ns trenqui a les mans ho ratllarem suaument amb un ratllador perquè es formin trossets o tires de la mateixa mida. Deixem assecar, ben estès sobre un plat perquè no se’ns uneixin diversos trossets, i ja ho tindrem llest per decorar.

Com que ho vaig fer per al Tortell de Reis, i ja que havia de humitejar el sucre glas li vaig afegir també un rajolí d’aigua de tarongina (azahar) per aromatitzar-igual que el tortell. Però també se li pot afegir aroma de vainilla, o licor … depèn de l’ús i sabor que vulguem donar-li al sucre granulat.

Un cop estigui ben sec, se’ns manté molt bé en un pot de vidre, així que si feu força quantitat no us preocupeu si us sobra, el guardeu i ja teniu l’excusa perfecta per fer un altre ric i deliciós postres

Espero us serveixi, la veritat és que aquest sucre dóna un toc d’originalitat i modernitat a les postres.

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s