Delícia de Pa de Pessic

Encara que amb la Thermomix és tremendament fàcil fer-la i queda perfecta, ja sabeu que la Rebosteria no és el meu fort. No sóc molt de dolços i per això poques receptes us puc aportar d’aquesta temàtica.

Però de les poques receptes dolces que m’agraden, el que em xifla és un bon Pa de Pessic. Sempre estic provant noves receptes, fent nous tunejos de receptes ja tastades per trobar el pa de Pa de Pessic que em torni boja.

I per fi he trobat la recepta del pa de pessic que, fins al dia d’avui, per a mi és dels millors que he fet i he provat mai!! Una recepta senzilla, fàcil i ràpida que farà que torneu a babejar 🙂 .

ThermoNat - Delicia de Pa de Pessic

La recepta, Pa de pessic ràpid de iogurt, la vaig treure del llibre oficial El Millor dels Nostres Receptaris, un llibre que reuneix un munt de receptes d’usuaris de la Thermomix que han publicat les seves receptes al Receptari online.

Em va semblar interessant i la vaig provar, i no estava malament… però alguna cosa calia millorar (segons els meus gustos, és clar), així que em vaig disposar a fer diverses proves fins a trobar la recepta, per al meu parer, perfecte!!

La prova està en que només dura un dia, per no dir poques hores jeje 🙂 . Tothom que l’ha provat es queda sense paraules, i us ho dic de debò! És tremendament tendre, suau, melós… una delícia per al paladar!

Les quantitats les vaig mantenir, ja que em semblava correcte la mida del pa de pessic, així doncs el que vaig fer va ser canviar el tipus d’ingredient .

Finalment els canvis van ser substituir el llevat químic per gasificant, canviar la farina normal per farina de rebosteria, utilitzar iogurt casolà, afegir una mica de sucre vainillat i posar pinyons, sucre i canyella per sobre per fer-li una capeta cruixent i addictiva perquè t’obligui a menjar més, i més i més ….. ! ! Jiji 😛 .

Vinga, doncs o m’enrotllo més i us deixo amb la recepta, aquesta Delícia de Pa de Pessic (no se m’acut millor nom!! 😀 ) us recomano encaridament la proveu ! !

PetoNats!
nat

ThermoNat - Delicia de Pa de Pessic2

Delícia de Pa de Pessic

La pell d’una llimona (només la part groga!)
10gr de sucre vainillat
140gr de sucre blanc
3 ous mitjans
200 gr de farina de rebosteria
1 iogurt casolà (aquest és el iogurt que jo faig )
80gr d’oli de girasol
1 pessic de sal
2 sobres dobles de gasificant (dues parts blanques i dues blaves)
Pinyons
Sucre i canyella per empolvorar

Preescalfem el forn a 180º

Posem al vas la pell de llimona i els sucres i polvoritzem 15 segons a v9.

Afegim els ous i barregem 30 segons a v3.

Afegim ara la farina, el iogurt, l’oli i la sal i programem 1 minut a v5.

Afegirem el gasificant i barrejarem 30 segons a v5.

Aboquem la massa en un motlle greixat i repartim per sobre els pinyons i sobre d’aquests escampem el sucre i la canyella (però poqueta canyella, que no predomini massa).

Baixem la temperatura a 160º i posem al forn SENSE AIRE uns 35 minuts.

En acabar, li clavem un ganivet i si aquest surt sec, ja el tindrem llest. Si li falta una miqueta, amb deixar-lo reposar dins una estoneta amb el forn apagat s’acabarà de coure, però si veieu que li falta bastant el poseu uns 5 o 10 minuts més i torneu a comprovar-ho.

Consells:

Aquest tipus de fornejat és el que a mi m’ha anat millor amb el meu forn: poc a poc i sense cremar-se en excés per evitar que els pinyons es torrin massa, però vosaltres fornegeu segons el vostre forn i segons els vostres gustos.

Per evitar que la pujada del pa de pessic es “desplaci” el millor és coure’l sense aire per evitar que, a mesura que puja, es vagi inclinant cap a un costat, igual que passa amb les magdalenes. Així ens pujarà uniforme i ben recte!

La pell de llimona l’hem de treure amb un pelador, d’aquesta manera només obtindrem la part groga, penseu que la part blanca amarga molt i ens pot espatllar la recepta .

Per comprar Thermomix clica aquí

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s