Iogurt casolà en iogurtera

Molts som els que ens hem llançat a comprar les iogurteres que últimament posen en oferta grans establiments o cadenes comercials.

Segons he anat esbrinant, totes fan la mateixa funció. Les hauran més grans o més petites, amb més o menys pots, més cares o més econòmiques, però el funcionament és igual de senzill a totes: posar la barreja en el pot, els pots a la iogurtera i a quallar unes quantes hores a una temperatura suau i constant!

A partir d’aquí, ja dependrà de la recepta que cadascú vulguem fer i de tan quallats que ens agradin els iogurts.

En el meu cas, ens encanten força espessos i amb un bon punt d’acidesa, així que els deixo moltes més hores a la iogurtera del que les receptes indiquen.

Vaig fer diverses proves des del primer dia, però sense complicacions i sense seguir cap recepta. Moltes receptes demanen que es posi llet en pols, o nata, o quall… però jo no, aquest cop vaig fer els iogurts tal com recordava que els feia la meva mare quan jo era petita amb la iogurtera Braun que teníem a casa. I buscant ara per internet he trobat una foto de la mateixa que teníem, quins records i quins temps aquells jeje

Yogurtera Braun

La meva mare els feia només amb llet i iogurt, així de simple! I què bons estaven!

Així que em vaig posar a investigar diverses combinacions: llet desnatada amb iogurt natural, llet sencera amb iogurt desnatat, llet sencera amb iogurt natural, llet desnatada amb iogurt desnatat, llet fresca amb…

Fins que després de diverses “iogurtades” amb diferents combinacions vaig trobar la recepta que més ens va agradar, Iogurt Grec:

900gr de llet sencera fresca (la venen a la secció de refrigerats)
1 iogurt grec (normal, o sigui NO ensucrat)

Escalfo la llet a la Thermomix fins arribar a 50º (uns 5 minuts més o menys). Mentre es va escalfant vaig repartint el iogurt grec entre tots els pots de vidre. Quan la llet arriba a la temperatura, la reparteixo entre tots els pots i remeno amb una cullereta perquè es barregi bé. Tanco els pots, els poso a la iogurtera i ala: a quallar durant 17 o 18 hores!

Sí, heu llegit bé jeje, 17 o 18 hores (o més) són les que jo deixo els pots a la iogurtera, així queden completament quallats, gairebé sense sèrum i amb força acidesa, que és com ens agraden i ens els mengem tal qual, sense sucre. I si algú el vol més dolç pot posar-se la quantitat de sucre que vulgui.

ThermoNat - Iogurts en Iogurtera

Així que ja sabeu, si teniu iogurtera i voleu gaudir de iogurts casolans dels bons, però dels bons bons! aneu fent proves fins que doneu amb el resultat que més us agradi, veureu que és realment senzill fer-los.

Podeu utilitzar llets desnatades o senceres, llet soja, de vaca, ovella o cabra, iogurts “blancs” de tot tipus (ensucrats, naturals, grecs, d’ovella, de soja…)

Vinga, animeu-vos, que gaudir d’un bon iogurt és una delícia, i més encara si el fem nosaltres mateixos!!

PetoNats!
nat

Advertisement

2 responses to “Iogurt casolà en iogurtera

  1. Retroenllaç: Delícia de Pa de Pessic | ThermoNat·CAT·

  2. Retroenllaç: Delícia de Pa de Pessic | ✿ el blog de nat ✿·

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s