Llenguado a la taronja

Aquesta recepta fa anys, molts anys, que m’acompanya. La meva mare sempre l’ha fet, així que la recordo de tota la vida, encara que no sempre l’he menjat ….

Aquí on em veieu, publicant receptes de peix, he estat mooooolts anys sense menjar-ho. Sí sí, més de 20 anys!! Mai m’ha agradat el peix i, des de la preadolescència fins que he estat mare, ni l’he tastat.

Però ara les coses han canviat. He de donar exemple a les meves filles (i del bo a poder ser jejeje) i menjar pràcticament de tot, així que… toca menjar peix encara que no m’agradi.

ThermoNat - Lenguando a la naranja - Llenguado a la taronja 2

La recepta és qüestió és un Llenguado a la taronja. Avui la publico en honor a la meva mare (un petó mamà!), per la paciència que va tenir amb mi -i que encara té- amb tanta guerra que li vaig donar amb els menjars.

És tan senzill de fer, però tant taaaaaaant, que no cal ni utilitzar Thermomix. Mireu:

Preescalfem el forn, enfarinem els filets de llenguado i els fregim una miqueta. Els reservem en paper de cuina perquè deixin anar l’excés d’oli i, de mentre, anem esprement taronges (més o menys, 1 ½ taronja per ració).

Posem els filets en una safata antiadherent greixada, posem el suc de taronja per sobre del peix fins cobrir la meitat, o gairebé la meitat, dels filets i repartim per sobre pinyons o ametlla trossejada, el que més us agradi.

Ho posem uns minuts al forn perquè s’acabin de fer els filets i/o fins que el suc redueixi. De tant en tant anirem obrint i repartint suc per sobre dels filets perquè es vagin empapant pels dos costats. El temps de fornejat i la temperatura dependrà del vostre forn, del gruix del peix, la quantitat de suc, etc etc.

Quan es redueix el suc ens queda una salsa dolça i més densa, una delícia que combina genial amb el llenguado. Si podeu, sigueu generosos amb el suc, que quan redueix la salsa queda en res i sempre ens assemblarà que hem fet curt.

Que la gaudiu i ja m’explicareu què us sembla!

PetoNats!
nat

ThermoNat - Lenguando a la naranja - Llenguado a la taronja

One response to “Llenguado a la taronja

  1. Retroenllaç: Us desitjo Bones Festes!! | ✿ el blog de nat ✿·

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s