Fideus a la Cassola

Aquesta és una de les receptes que més orgullosa estic d’haver fet. És d’improvisació total, tant en fer-la com en preparar els ingredients.

Avui he obert el congelador i he començat mirar que hi havia per allà dins, i a mida que remenava anava traient coses. Avui li ha tocat el torn a unes costelles de porc, unes tires de  sípia i dos pots de brou de guisats d’aprofitament (d’una empanada i d’una lasanya).

Quan eren damunt el marbre me’ls mirava i de cop i volta he vist la llum: Fideus a la Cassola!! Genial! Fantàstic!! Meravellós!! Però… com? Ni idea… ja improvisaré, que quan em poso ¡em poso! I la primera improvisació ha estat anar corrent sota la pluja a comprar fideus, que no tenia!! jeje

ThermoNat - Fideos a la Cazuela - Fideus a la Cassola

Sense saber si finalment quedaria com pensava, he anat improvisant sobre la marxa i he de dir que m’ha sorprès el resultat. No m’ho esperava tan bo, ni tan saborós, ni amb la textura perfecta dels fideus a la cassola!!

Això sí, m’ha sortit quantitat per a un regiment, hem sopat 5 persones, hem repetit, i encara han sobrat dues racions generoses. Qui deia que amb Thermomix només es pot cuinar per a 4 persones????????

És una recepta molt senzilla en la que ajuda molt el brou d’altres guisats ja que t’estalvies fer el tomàquet fregit, sofregit de tomàquet o sofregir pebrots, ja que aquests brous ja porten tot aquest sabor. Així que us animo a envasar i congelar tots aquests brous de sobres de guisats, de salses líquides que hem colar, etc… ja que ens donaran un toc especial en qualsevol ús que els donem.

Us detallo la recepta, i si us animeu a fer-la, espero us quedi tan deliciosa com la meva!! Ja veureu que fàcil és!

PetoNats!
nat

ThermoNat - Fideos a la Cazuela - Fideus a la Cassola 2

Fideus a la Cassola (per unes 8 racions aprox)

200gr ceba
1 all
40gr d’oli (podeu posar menys, que les costelles ja deixen anar greix)
sal i pebre
un paquet de costelles de porc (el meu era de 500gr)
400gr de tires de sípia tallades a daus
500/600gr de brou de guisats (en el meu cas de salsa de bolonyesa i d’empanada)
1 llauneta de pèsols
500gr de fideus cassola

Afegim al vas la ceba, l’all i l’oli, triturem 5 segons a v5 i programem 7 minuts, temperatura Varoma, v1. Mentrestant, tallem les tires de pota a daus i salpebrem les costelles.

Posem la papallona i la girem cap a l’esquerra (perquè farem servir el gir invertit) per fixar-la a les ganivetes, afegim al vas els daus de sípia, les costelles i programem altres 7 minuts, temperatura Varoma, v1, gir a l’esquerra.

Afegirem ara 500gr del brou i programarem 10 minuts, temperatura Varoma, v1, gir invertit. Mentrestant, anem escorrent la llauna de pèsols, però reservem el brou per afegir-lo al guisat si ens faltés líquid durant la cocció.

Provem el brou i, si cal, rectifiquem de sal. Afegim els pèsols, programem 15 minuts, temperatura Varoma, v1, gir invertit, traiem el cubilet i, amb la Thermomix en marxa, afegim els fideus pel bocal. Un cop estiguin tots els fideus dins del vas rectifiquem el temps posant el temps de cocció que indiqui el paquet dels fideus (en el meu cas 12 minuts).

Per facilitar l’evaporació NO posarem el cubilet i posarem al seu lloc el cistellet. Recordeu que els fideus a la cassola han de quedar solts, però ni molt endurits ni molt líquids.

Haurem d’anar mirant pel bocal, de tant en tant, per si cal anar afegint més brou. A mi no m’ha fet falta afegir-ne més, però això dependrà del tipus de fideus i de quant brou deixin anar els daus de sípia, així que és millor controlar la cocció fins que agafem el punt.

Ah!! He aprofitat per anar fent les postres al Varoma: un Carpaccio de Fruites al Safrà, que en coure’s en papillote no se’ns barregen els sabors ni olors entre els dos guisats. Aviat us posaré la recepta també, és espectacular. Recordeu sempre d’aprofitar l’energia de la temperatura Varoma per coure alguna cosa, qualsevol cosa, encara que la recepta no ho indiqui sempre que fem servir la temperatura Varoma podrem aprofitar aquest vapor per coure alguna cosa dins del recipient varoma.

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s