Pollastre especiat amb patates

Aquesta recepta està inspirada en la del Pollastre Marroquí de la meva estimada amiga Ana Sevilla (des d’aquí t’envio un petó ben gran Ana!!).

Vaig fer-la una vegada i, a part de que ens va encantar i ens vam llepar els dits, em van venir al cap infinitat de possibilitats ja que, usant el Varoma, podem treure molt partit a aquest tipus de receptes.

En aquest cas simplement coem pollastre i patates, és un Pollastre especiat amb patates. Al coure’l al vapor, aconseguim també un brou amb un sabor exquisit. Però en lloc de patates poden ser verduretes, motlles de magdalenes amb arròs, pèsols, cigrons, etc

ThermoNat - Pollo especiado al varoma - Pollastre especiat al varoma

Podem usar el pollastre tallat com vulguem, jo ​​faig servir cuixes de pollastre desossades (de les que venen per fer a la barbacoa) o si no en trobo, ho faig amb pernilets. Jo el compro amb pell i no la trec per coure-ho, ja que el greix de la pell farà que el brou del vas ens quedi molt més gustós.

Les quantitats en pes no se dir-vos, jo em baso en el volum del pollastre i la capacitat del Varoma… i si alguna cosa en el Varoma no m’hi cap ho poso dins el cistellet, així treballo a 4 nivells i faig més quantitat de menjar J

Assaono el pollastre com em vingui de gust aquell dia. Pot ser un assaonament complet com el de la recepta de l’Ana o bé un de senzill com el que vaig fer ahir (herbes provençals i comí). Les patates les tallo a rodanxes o a tires i també les assaono igual, ho reparteixo tot entre el recipient i la safata Varoma (comprovem que al tapar-ho ens tanqui bé), poso 500gr d’aigua al vas i programo 40 minuts, temperatura Varoma, v3.

Quan acaba, ho poso en una font de forn prèviament greixada, poso una mica de brou i li dono un toc de grill per daurar. Si ho faig amb antelació en comptes de 40 el programo només 30 minuts i abans de donar-li el toc de grill ho escalfo una mica al mateix forn i així s’acaba de coure.

Podem daurar el pollastre junt amb les patates o per separat. Ahir, per variar una mica, les vaig gratinar per separat amb una mica de formatge ratllat pel damunt.

ThermoNat - Pollo especiado al varoma - Pollastre especiat al varoma 2

Com veieu, opcions de personalització tenim moltes amb aquesta recepta, no només de fer-la com ens vingui de gust en aquell moment, sinó que mentre fem un bon i complet plat estem obtenint un brou de sabor increïble que, almenys a nosaltres, ens encanta com queda per una sopa!

Animeu-vos a fer-la, que aquesta recepta és fàcil, econòmica, completa, ràpida, contundent, sana (sense sal ni oli ni pastilles de brou), profitosa…

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s