Púding de Natdalenes (recepta dedicada a Lina)

Amb presses i esbojarradament… així us faig avui aquesta entrada, ja que se d’alguna que està ansiosa per saber la recepta, veritat Lina? jijiji

Us ho diré, això no és més que un simple púding d’aprofitament cuit al Varoma.

Tenia varies Natdalenes de xocolata que s’havien endurit i he decidit fer un pudding amb elles, així que aquest és un Púding de Natdalenes.

Si tenim restes resseques de magdalenes, bescuits, pastes, pa de motlle, pa de llet, o qualsevol altre tipus de pa o brioixeria, podem aprofitar-ho per fer un púding. Queda boníssim i és una altra manera d’aprofitar les restes que, ja farts de mullar-les sempre en llet, els acabem llançant a les escombraries.

Jo faig els púdings al Varoma, doncs l’estalvi respecte al forn és considerable i m’agrada molt més com queda: més tendre i més saborós.

Aquesta recepta és tot un clàssic, fa moooooolt de temps que la tinc i ja ni se d’on la vaig treure, l’única varietat que té és l’aprofitament que vulguem posar-li: pa, galetes, panets… fins i tot fruita o fruits secs!

Espero us agradi, i sobretot, us ajudi a estalviar aprofitant petites restes. Recordeu que amb petites sobres aconseguim grans plats!!

Aquí va la recepta, que la Lina i ja deu estar dels nervis… Allà vaig Linaaaa, aquesta recepta te la dedico, perquè tu ho vals! Muaks! 😛

Petonats a tots!
nat

Púding de Natdalenes

100gr de sucre
400gr de llet
entre 100 i 120gr de natdalenes (3 unitats, o del que vulgueu aprofitar: pa, pa de pessic, panets, galetes…)
4 ous
1 cullerada de sucre vainillat o vainilla liquida
Caramel líquid per el motlle (opcional)

Posem el sucre i la llet al vas i escalfem 2 minuts, 90 º a v3.

Afegim les natdalenes, els ous i la vainilla i barregem 30 segons a v3. Comprovem que la textura sigui la que ens agradi, si la voleu més suau i sense trobar trossets, ho podeu triturar uns segons a més velocitat (al vostre gust).

Si us agrada el caramel líquid, podeu pintar la base i parets del motlle i bolquem la massa. A nosaltres no ens agrada, així que simplement vaig ruixar el motlle amb l’esprai desmoldant perquè no s’enganxi i hi vagi volcar la massa.

Com que encara em quedaven dos natdalenes, he esbandit i assecat el got i les he esmicolat a v5 i les he escampat per sobre de la massa del púding, d’aquesta manera aconseguiria una capa de natdalenes com a base al desemmotllar-lo.

Com que el quallat ho faig al Varoma, he d’utilitzar un motlle que hi càpiga dins. Si el voleu quallar al forn, podeu usar qualsevol motlle.

Afegim 1 litre d’aigua al vas, posem el motlle dins del recipient Varoma, el tapem però sense posar-li la safata, el posem sobre el vas i programem 45 minuts, varoma, v1. Per saber si està llest, jo acostumo a moure el motlle i si el púding té molt “meneito” és que encara li falta per quallar.

Aquí cada un que faci servir la seva tècnica per saber quan està quallat, que ja sabeu que els temps de cocció depenen de si es fa en forn o al vapor, o de la mida del motlle, o del material del motlle, etc etc

Ah! Es recomana tapar el motlle amb paper d’alumini i, a sobre d’aquest, posar paper de cuina per a que absorbeixi la humitat.

Quan ja estigui llest el deixem refredar, ho desmotllem i decorem com ens vingui de gust i el guardem a la nevera perquè estigui ben fresquet. Com que les natdalenes eren de xocolata, li he afegit per sobre fideus de xocolata.

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s