Sopa de bolets i llagostins

Amb aquesta sopa triomfareu segur: és suau, lleugera, baixa en calories, original, elegant i a sobre està bona! Si és que… què més se li pot demanar a una sopa?

Doncs que sigui fàcil de fer, o no? És clar que sí!! Ja veieu quin tros de recepta us presento avui: Sopa de bolets i llagostins.

Aquesta recepta surt en una Revista Thermomix, concretament a la de gener 2012, la nº 39. Cómoorrrllll?? Què no teniu la revista?? Ni aquest número ni cap altre?? Buuuuf el que us perdeu!! Compreu una al quiosc o a les delegacions per donar-li una ullada tranquil·lament i, si us agrada, us podeu subscriure ja que us sortiran les revistes molt més econòmiques que comprar-les cada mes. Teniu dos tipus de subscripció:

  1. subscripció a l’edició impresa: 39 € anuals per 12/15 revistes (depèn del tipus de pagament) i te la envien a casa cada mes.
  2. subscripció a l’edició digital: només 15 € anuals per a 12 revistes, la consultes per internet i pots imprimir la recepta que vulguis i guardar-la en pdf, sense que les revistes físiques t’ocupin tant d’espai a casa.
    Informa’t a http://www.thermomixmagazinedigital.com

Així que no serà per opcions! Només us aconsello que doneu un cop d’ull a una d’elles, ja veureu com aprendreu un munt amb la nostra revista i tindreu moltíssimes més receptes, trucs i consells. Això sí, al lloro! que de revistes n’hi ha moltes, però oficial només una. Us poso la portada d’una perquè sapigueu quin és, fixeu-vos que sota THERMOMIX apareix el logotip de Vorwerk, doncs aquesta i només aquesta, és la revista oficial de Thermomix i amb les receptes provades i comprovades.

Bé, al que anava … La sopa, que és facilíssima de fer.

El sabor sempre dependrà del tipus de bolets que posem, ja sabeu que hi ha bolets més saborosos que altres, i aquí depèn també dels vostres gustos. Jo la vaig fer amb gírgoles i xampinyons i va quedar molt bona. Els llagostins, doncs li donen un toc elegant a la sopa que a mi m’encanta i, a més, com que et trobes els trossets, es gaudeix molt més.

I sobre aquests trossets us volia parlar. Mentre la sopa s’està coent no hi ha problema, però quan haguem de servir-la hem de tenir en compte que els bolets suren i els llagostins s’enfonsen. Us aconsello aboqueu la sopa en una sopera i abans d’omplir la cullera de servir, ho barregeu bé perquè els trossets de bolets i llagostins quedin ben repartits.

Això em va passar a mi, i com que l’última a servir-me vaig ser jo, gairebé no tenia bolets i tenia gairebé tots els llagostins. No se si vaig sortir guanyant o perdent, però m’hagués agradat tenir uns quants bolets més… encara que no menys llagostins jijiji

Vinga doncs, a gaudir d’aquesta sopa, que encara fa fred i ve molt de gust menjar calentet! Que us vagi de gust!!

PetoNats!
nat

Sopa de bolets i llagostins

75gr de escalunyes (si no teniu, podeu fer servir ceba)
50gr d’oli d’oliva
250gr de bolets variats i trossejats
30gr de farina
25gr de vi blanc
700gr de brou de pollastre
250gr de llagostins crus pelats**
sal i pebre blanc
1 cullerada de julivert fresc picat

**Si compreu els llagostins sencers, ja siguin frescos o congelats, guardeu-vos els caps i closques per fer un fumet base. Per fer-ho, hem de posar al vas els caps i closques, entre 800ml i 1 litre d’aigua i programar de 8 a 10 minuts, 100º a v4. Quan acabi, ho colem bé i el guardem en un tupper (ho podem congelar). Si no podeu fer el fumet aquest mateix dia, congeleu les closques i ja les fareu un altre dia, però ni se us acudeixi llençar-ho! Que amb aquestes restes fem un deliciós brou per enriquir qualsevol guisat amb peix o marisc!

Posem l’escalunya al vas i programem 2 segons a v5.
Baixem les parets amb l’espàtula, afegim l’oli i sofregim 3 minuts, temperatura varoma, v1.
Afegim els bolets i ofeguem 3 minuts, 100º, gir invertit, velocitat cullera.
Afegim ara la farina i programem 2 minuts, 100º, gir invertit, velocitat cullera.
Afegim el vi ho reduïm durant 1 minut, temperatura varoma, gir invertit, v1 però sense posar el cubilet perquè s’evapori millor.
Afegim ara el brou i programem 12 minuts, 100º, gir invertit, v1.
Afegim els llagostins, la sal i el pebre i programem 4 minuts, 100º, gir invertit, v1.
Afegim el julivert picat i servim (recordeu el que us he comentat abans o l’últim a servir-li es quedarà sense bolets i el primer sense llagostins)

2 responses to “Sopa de bolets i llagostins

  1. Retroenllaç: Us desitjo Bones Festes!! | ThermoNat·CAT·

  2. Retroenllaç: Us desitjo Bones Festes!! | ✿ el blog de nat ✿·

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s