Puré de patata

Avui us parlaré del Puré de Patata fet amb Thermomix.

I com no, dir-vos que el resultat és espectacular i sense gens de feina doncs, per variar, es fa solet. En menys de mitja hora el tens llest per emplatar i sense haver d’estar davant dels fogons i sense usar res més que el Thermomix!

Des que tinc Thermomix, que el puré ja no el faig d’una altra manera, ni tan sols amb els flocs de patata que no quedava gens malament. Aquests els tinc per espessir o enriquir alguna salsa o sopa, però per puré… la recepta casolana!!

Cal tenir en compte que el tipus de patata influeix moltíssim. Ja sabeu que hi ha moltes varietats i cadascuna té un sabor i textura diferents. Heu de fer servir la que més us agradi, la que utilitzeu habitualment.

Jo no entenc molt de patates, però les que jo sempre faig servir i ens encanta com queden de totes les maneres (guisades, al vapor, fregides, en puré…) són les de la marca Patnatur, són de varietat agata. Hem provat moltes, però unes són més farinoses, altres més dures, altres tenen massa midó, altres són més soses… així que fem servir aquestes per a tot.

Però ja us dic, que per a gustos: les patates! que ara n’hi ha per fregir, per guisar, per coure, per bullir, per puré, per… per… per tornar-se boig! Quin rebost hauríem de tenir a casa si haguéssim de comprar una varietat per a cada tipus de guisat! Uuuuuuf!

El puré de patata el faig de diferents maneres perquè no sigui avorrit menjar sempre igual, sobretot per les nenes. En aquest cas ho vaig fer amb trossets de bacó i gratinat amb formatge ratllat. Una vegada estava fet el puré vaig afegir els daus de bacó i ho vaig barrejar, ho vaig bolcar en unes cassoletes de fang individuals i el vaig gratinar.

Alguna vegada ho faig amb sorpresa, en aquest cas, abans d’omplir les cassoletes, poso enmig una mica de salsa de tomàquet, o un ou (aquest queda molt divertit si el poses sobre del puré i ho gratines), o frankfurt a trossets, o alguna verdureta, qualsevol resta que tinguem per la nevera ens pot servir… després ho tapo amb el puré i ho gratino. Així les nenes s’ho mengen amb moltes ganes i il·lusió per trobar el que hi ha sota jeje

Aquest puré, sol i sense sorpreses, queda ideal per acompanyar qualsevol plat, té un gust tan casolà… mmmm. Ja em vénen ganes de menjar-lo de nou, aquesta setmana cau una altra vegada!

Us poso la recepta i ja m’anireu explicant què us sembla. Bon profiiiiiiit!

PetoNats!
nat

Puré de Patata

800g patates
400g aigua o llet
1 culleradeta sal
50g mantega
per assaonar: pebre, nou moscada, julivert, orenga… al gust

Posem la papallona a les ganivetes i afegim les patates tallades a trossos petits, l’aigua i la sal i programem 20 minuts, 100º, v1.

Si en lloc d’aigua fem servir llet hem de programar 30 minuts, 90º, v1. Jo ho faig només amb llet, però hi ha qui amb només aigua o “meitat i meitat”. Aneu provant, fins que doneu amb la combinació que més us agradi.

Quan acabi, afegim la mantega, assaonem al gust i programem 30 segons a v3.

Si veiem que han quedat alguns trossets de patata sense desfer, podem treure la papallona i triturar uns segons a v5 o 6, però no a més velocitat perquè no se’ns faci el puré molt pastós.

Quan estigui, és quan podem afegir els trossets que vulguem: bacó, pernil, tonyina … Amb la mateixa escalfor del puré més el toc de forn per gratinar se’ns courà i no quedarà cru. Però si no ho volem gratinar, ho podem afegir pel bocal quan faltin 5 minuts per acabar el temps programat.

Si ens agrada més líquid, no tenim més que afegir una miqueta més de la quantitat d’aigua o llet. Anoteu-vos les quantitats, ajudant-vos de la bàscula que incorpora el Thermomix, perquè la pròxima vegada que ho feu ja tingueu les mesures exactes de la recepta adaptada als vostres gustos (jo em poso post-it ‘s en les receptes dels meus llibres, anotant les quantitats, així segur que no m’oblido i em surt perfecte cada vegada!!)

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s