Com fondre xocolata per decorar, i sense embrutar!!

Quan volem fer servir xocolata per decorar, el que més ràbia dóna és la preparació que hem de fer per fondre’l, quin merdér que s’organitza…!!

S’embruta un bol, s’embruta una cullera per remenar-ho, s’embruta el got de la Thermomix si el volem fondre a dins, o s’embruta un pot si el volem fondre als fogons, o es perd temps amb el microones ja que ha de fer-se de 30 en 30 segons remenant cada vegada fins que es fongui, quan estigui fos hem que d’abocar-ho a un decorador o màniga pastissera… uuuuf!! Massa feina i temps per simplement fondre una mica de xocolata per decorar… no creieu?

Doncs be, us vaig a explicar un truc molt, molt però que molt fàcil, de com fondre la xocolata (ja sigui poca o molta quantitat) sense embrutar i sense perdre temps! Només necessitem la Thermomix, aigua, una màniga pastissera i una goma elàstica. Us explico…

thermonat-thermomix-natalia-castello-como-fundir-chocolate-7

Posem la xocolata a trossos dins la màniga pastissera sense tallar la punta (si ja està tallada, la lliguem per a que quedi ben tancada), treurem el màxim aire possible i la lliguem be pera que la xocolata no se surti ni ens entri aire.

Posem mig litre d’aigua al vas de la Thermomix, col·loquem el cistellet i, dins d’aquest, posem la màniga amb la xocolata. Si estem fonent molta quantitat de xocolata, la màniga la posarem dins del varoma.

Programem entre 5 i 10 minuts -depenent de la quantitat de xocolata- a temperatura Varoma, v2 o 3. La xocolata s’anirà desfent i mentrestant, podem anar preparant el que anem a decorar, en el meu cas, un pa de pessic genovès per celebrar el meu aniversari, que va ser el dia 17 … jiji … si si … jo també faig anys… tampoc em lliuro! 😛

Quant acabi comprovem que estigui ben fos. Podem anar prement la màniga per ajudar a desfer algun trosset que hagi pogut quedar sencer. Si veieu que està massa calenta i que us podeu cremar, el podeu deixar refredar uns minuts sobre el taulell, i si veieu que encara hi ha trossos sencers, ho programen uns minuts més.

Tallem la punta de la màniga amb el gruix que vulguem que tingui la decoració i ja estarà llest per a usar! Què us sembla? Fàcil i net, veritat? 🙂

Ara us vaig a explicar la decoració que jo he fet al meu pa de pessic:

Ratlles: les he fet totes diagonals, però podrien ser verticals, horitzontals, corbes, espirals… el que us vingui de gust. Hem prémer suaument la màniga, a una distància d’un pam sobre el pa de pessic i fer els moviments ràpids perquè no caigui massa xocolata al mateix lloc.

Escriure o dibuixar: si fem servir poca quantitat i el foradet de  la màniga no és gaire gran podrem escriure o dibuixar alguna cosa… En el meu cas -amb molt mal pols, per cert- he posat “nat” i a sota “39” .

Puntilletes o blondes (no se com es diu en realitat, segur que té un nom “tècnic”): aquesta part és divertidíssima jeje. Es tracta que feu un ratllat, o sanefa, o espirals etc ben juntet sobre un full de paper de forn. El llarg de la punta ha de tenir la mida del lloc on vulgueu posar-la, així que assegureu-vos de les mides aproximades. Quant estigui feta la senefa fiquem el full al congelador procurant que quedi el més pla possible per a que no es deformin les sanefes.

Ho deixem aquí una mitja hora o més, quant més millor, així ens assegurem que la sanefa estigui ben freda i rígida. Quan estigui, la sanefa estarà endurida i podrem agafar-la amb les mans per posar-la on vulguem. En el meu pa de pessic les he posat als laterals (una senefa a cada costat).

Per enganxar-la farem servir la xocolata que ens ha quedat a la màniga pastissera, que en estar ben tancada per la part superior no entra l’aire i es manté tovet força estona.

He posat la xocolata desfeta en els laterals a mode de cola i, molt ràpidament, he enganxat la senefa pressionant suaument. Cal anar amb compte doncs és molt fràgil i com menys estona la toquem millor ja que es desfà de seguida, penseu que les puntilletes poden ser de només un mil·límetre de gruix i, amb la pròpia caloreta de les mans, es poden fondre de seguida.

Un cop enganxades, i perquè s’endureixi la “cola” fiquem el pa de pessic a la nevera fins al moment de servir.

I això és tot per avui, que ja són hores!!! M’ho he passat pipa “jugant” amb la xocolata i el meu pa de pessic sense embrutar res de res, a què espereu a fer-ho vosaltres? 🙂

PetoNats!
nat

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s