Ceba trossejada

Aquesta és una de les receptes més simples que he publicat, fins i tot tenia els meus dubtes si publicar o no de tan simple que és. Com que poca gent ho fa i per animar-vos a fer-ho, la publico ja que considero que és una cosa molt útil per tenir-lo sempre.

Es tracta de trossejar ceba i congelar-la. Sí, ja està, només això … ja us he avisat que era molt molt simple jeje

He agafat tres cebes grans que tenia a la nevera i les he pelat, les he tallat a quarts i les he ficat en el vasi, per curiositat, les he pesat: feien 625gr, eren tres cebes molt maques i grosses. En ser tan grans, per si de cas, ho he fet en dues vegades.

Les he trossejat 4 segons a v4, he baixat les parets amb l’espàtula i he trossejat 1 segon més a v5 perquè quedessin trossets més petits.

El resultat és el que veieu a la foto: una bossa completament plena, a punt per congelar i per anar traient i afegint-la als guisats a mesura que la necessitem.

En congelar-la es compacta, així que podeu donar uns copets a la borsa contra el taulell per desenganxar-la i ja podreu treure un grapadet, o dos, o el que necessiteu …

Així que amb aquest trossejat ens estem estalviant un pas en les receptes en que haguem de trossejar ceba, que encara que sembli poc … ja és molt avançat 🙂

PetoNats!
nat

Trossejar:

Suposo que tots i totes sabreu que una de les grans funcions del Thermomix és trossejar. Per fer sevir aquesta funció, hem de treballar únicament les velocitats 4 o 5.
La v4 la farem servir per trossejats normals, i la v5 per ingredients més durs o per fer un trossejat més petit.
Fins que no donem amb el trossejat que més ens agradi, haurem d’anar provant amb una o altra velocitat i jugar amb el temps.
Per no passar-nos és millor posar pocs segons i anar afegint més temps, segon a segon, si cal. És millor no passar-se, el trossejat pot quedar excessivament petit i això ja no tindrà remei.

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s