Llenties amb xoriço

Les llenties és un plat molt agraït, però moltes vegades ens fa mandra fer-les pel temps que suposa: tenir-les en remull, després més d’una hora coent, si ens passem es desfan, si no ens passem queden dures, massa caldoses o seques…

Amb Thermomix és un plaer fer-les, queden perfectes, al punt, en poc temps i molt molt saboroses.

Jo gasto les llenties de tipus pardina, que no necessiten remull previ. Són molt saboroses i t’estalvies molt de temps ja que et permet improvisar aquest plat en qualsevol moment sense haver de remullar-les durant hores. Aquestes en concret són de categoria extra i són molt molt petites, en sec tot just mesuren 4mm!

El millor de tot, és que una vegada poses en marxa el Thermomix, et despreocupes del tot amb la tranquil·litat que no has de remoure, que no es trencaran, ni es cremaran, ni s’enganxaran, etc i ni tan sols cal que estiguis a la cuina si no vols! Així que tu … a per les teves coses! 😛

La recepta és ben senzilla, aquí us poso com fer-la:

Si les llenties necessiten remull, les posarem en aigua durant el temps que indiqui el paquet, solen ser 2 hores. Les escorrem i les tirem al vas. Si no necessiten remull, les aclarim una mica i les posem directament al vas. Afegim els ingredients que vulguem (tots, inclòs l’aigua) i el programem 30 minuts, 100º, gir invertit, velocitat cullera. Si les llenties són de tipus pardina, sense remull previ, necessitarem una mica més de temps, jo ho poso 40 minuts ia temperatura Varoma, per descomptat amb gir invertit i velocitat cullera. Quan acabi, comprovem que estiguin al punt desitjat, les deixem reposar una miqueta i les servim. Si encara estan una mica dures li posem uns minuts més, i si veiem que ens agraden més caldoses hi afegim una mica més d’aigua o brou. Com amb tota recepta va a gustos, així que ja anireu agafant el punt que us agradi a mesura que les aneu fent

Veureu que queden perfectes i boníssimes!!

Els ingredients i quantitats que jo he fet servir són:

350gr de llenties pardines
Mig pebrot verd
Una culleradeta de pebre vermell
30gr d’oli d’oliva (poso poc perquè el xoriço ja deixa anar molt de greix)
Mig xoriço a rodanxes
10 mini llonganisses a l’aroma de tòfona (mini salsitxetes)
2 dents d’alls
Mirja ceba
Tres fulles de llorer
Mitja pastilla de brou de carn
750ml d’aigua

També podeu fer-les amb bacó, o cansalada, o botifarres a trossos, gambes, bolets… el que vulgueu. Qualsevol combinació us quedarà sempre bona i com més coses porti més saboroses estaran!!

Us animeu a provar-les? Si? Doncs ja m’explicareu què tal us surten.

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s