Crema de verdures d’aprofitament

Aquesta tarda hem arribat a casa força tard i no tenia res preparat per al sopar de les nenes. Estaven molt cansades i he pensat en fer-los alguna cosa triturada perquè ho mengin bé. I què millor que recórrer a aquestes tan agraïdes receptes improvisades d’aprofitament!!

Vinga doncs…! A buscar les restes d’altres receptes per aprofitar, que aquí no es llença res des que tenim el Thermomix!!

Així que he obert la nevera i he agafat 1/2 albergínia (era molt gran), mig carbassó, un quart de ceba, mitja caixa de xampinyons laminats, una botifarra de porc ibèric, 3 formatgets i així ja acabo la caixa… un pot començat de tomàquet triturat, una pastilla de brou de pollastre que tenia pul·lulant per l’armari i el brick de llet. Crec que això era tot…

He sofregit la ceba i els xampinyons amb un rajolí d’oli. He afegit l’albergínia tallada a trossos mitjans, el carbassó a rodanxes gruixudes, la botifarra sense la pell i una mica esmicolada, els formatgets, 3 cullerades del tomàquet triturat, la pastilla de brou esmicolada per sobre i un bon raig de llet (potser hi hauré posat 400gr de llet, ho he posat tot a ull).

Ho he programat 15 mintus, temperatura varoma, gir invertit, v3. A meitat de cocció més o menys, quan notava que ja bullia tot, he baixat la temperatura a 90º. En acabar, i després d’esperar una miqueta a que baixés la temperatura, l’he triturat a v10 per veure la textura. M’ha semblat que quedava bastant espès així que he afegit un altre raig de llet i ho he tornat a triturar.

El resultat: impressionant! Boníssima! L’han menjat molt bé, els hi he posat una mica de formatge ratllat per sobre i els ha encantat. La veritat és que ha quedat una crema molt saborosa, fins i tot m’han demanat que un altre dia els faci la mateixa crema

I això faré, ja els faré una altra … perquè el que ha quedat d’avui (el que veieu a la foto, que per cert, m’gho oblidat de fer la foto emplatada) … és mevaaaaaaaaa… ja tinc menjar per demà 😛

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s