Bacallà al forn

Us parlaré d’una recepta ràpida, original, creativa i fàcil: el Bacallà al Forn.

El bacallà és un peix molt agraït de cuinar, ja que ens ofereix una infinitat de combinacions, tant senzilles com elaborades. Aquesta recepta és de les senzilles i amb ingredients que sempre, o gairebé sempre, tenim a casa i es fa sense esforç.

En aquest cas afecta la quantitat d’ingredients, així que ATENCIÓ en cas de voler modificar les racions. La recepta és per a 4 persones, jo l’he adaptat a 2 i no ha sortit bé. Be … no és que hagi sortit malament, simplement ha sortit… diferent 😛

A la Delegació vam fer la recepta amb les quantitats indicades i va quedar perfecte!! Així que en aquest cas hem de ser bons i intentar acatar les normes jeje.

Us comento la recepta i després us explico perquè m’ha sortit malament, ho entendreu millor:

300gr de porros (només la part blanca – jo he substituït part del porro per pebrot verd)
300gr de cebes
50gr d’oli d’oliva
600 gr de bacallà dessalat en trossos
6 ous
25 gr de farina
200gr de llet
¼ culleradeta de sal
2 pessics de pebre (jo he posat pebre blanc)

Primer posem els porros i les cebes al vas i programem 6 segons a v5. Baixem les parets amb l’espàtula, afegim l’oli i programem 8 minuts, temperatura varoma, v1.
Quan acabi posem el bacallà sobre les verduretes i programem 10 minuts, 100º, gir invertit, velocitat cullera. En acabar el bolquem amb cura en una font de forn.
Ara posarem els ous, la farina, la llet, la sal i el pebre al vas, programem 30 segons a v5 (recordeu desactivar el gir invertit). Ara aboquem a poc a poc la barreja sobre la font, la repartim per tota la superfície i ho posem al forn fins que estigui daurat.
No us dic temps doncs això va a gustos, cada un que ho dauri al seu gust, i com cada forn és un món… millor ho aneu controlant vosaltres mateixos.

Així de simple! Oi que és senzill? En un tres i no res teniu una recepta de bacallà ben senzilla que deixarà a més d’un bocabadat!

Ara us comento perquè a mi m’ha sortit malament:

Les verduretes de la recepta són un total de 600gr, això és bastant quantitat i ajuda a que el bacallà, quan el posem en el vas, quedi per sobre de les ganivetes. En el meu cas, com que he reduït a la meitat la quantitat per adaptar-la a 2 racions, el bacallà ha quedat just a l’altura de les ganivetes i, en anar removent-se, s’ha anat ficant entre elles i ha quedat esmicolat. Només posar-lo ja ho he notat i m’he imaginat que alguna cosa no aniria bé, però no ha quedat triturat, simplement esqueixat. Això sí, esqueixat o no, estava molt saborós!

Tingueu-ho en compte: aquesta recepta pot adaptar-se a més de 4 persones, però no us aconsello la adapteu a menys. A no ser que no us importi que desfaci, que la veritat és que la presentació és encara més original jeje

Però ara que penso… també podríem coure el bacallà al Varoma mentre es sofregeixen les verdures i evitaríem el problema!! Ho provaré…

Al principi us comentava que era una recepta creativa, i no només per ser una recepta diferent per cuinar bacallà, sinó que usant-la com a base pot donar-nos molt de si: afegint tomàquet, o pebrot vermell, o bolets, o gambes, o mandonguilles … el que se us acudeixi que segur que combina perfecte i aquest “toc” serà de més originalitat!!

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s