Pastís de formatge

Us donaré la recepta de la Pastís de Formatge amb la qual triomfareu sempre que la feu, almenys en el meu cas sí que triomfa!

Jo sempre feia la recepta que tenia la meva mare, però em semblava escassa en quantitat i mai sobrava (m’encanta que sobri alguna cosa per al dia següent). A més, no sempre em quedava tan bé com a ella, que li queden perfectes (jo crec que algun secret es guardaria quan em va donar la seva recepta jeje).

Aquesta recepta que us anoto avui me la va passar la meva amiga Sole V. (hola Sole!!) fa ja algun temps i des que la vaig provar per primera vegada que ja no he tornat a fer intents amb l’altra. –Ho sento mamà!!

Os anoto els ingredients perquè de preparació té poca: ho posem tot al vas, ho remenem 15 o 20 segons a v4 ja coure!

5 ous
600gr de formatge Philadelphia
3 cullerades de farina
1 iogurt natural
200ml de nata per muntar
300ml de llet condensada
2 culleradetes de sucre vainillat

La cocció, doncs això ja depèn de cada un…

Jo ho acostumo a fer amb el robot de cocció o l’olla programable, porten cubetes antiadherents així que no he d’utilitzar motlles, bolco la massa a la cubeta i el programo “funció Forn / Pastís – 45 minuts“. Quan acaba, si em sembla que encara està poc feta li poso uns 5 o 10 minutets més i llestos.

També pot coure’s al forn, en aquest cas ho preescalfeu a 180º, avoqueu la massa en un motlle (si pot ser de silicona) i quan estigui calent ho fiqueu a coure durant uns 40 o 50 minuts. Ja sabeu que cada forn és un món, així que millor ho aneu controlant en tot moment per si de cas.

Si teniu olla programable o robot de cocció, us aconsello el feu servir per a aquest tipus de quallats que no necessitin daurar-se. Usant la funció Forn o Pastís (depèn de l’aparell que tingueu) ens suposarà un gran estalvi energètic en comparació amb els forns convencionals.

Aquest pastís se serveix ben fred, així que millor el feu d’un dia per l’altre i el guardeu a la nevera. També el podeu servir amb la vostra melmelada preferida per sobre: gerds, nabius, prunes, figues …

I la neteja del got del Thermomix, doncs igual que us vaig mostrar a l’entrada de l’Arròs amb Llet: un bon raig d’aigua, unes gotes de detergent, ho batem uns segons, ho esbandim i llest per usar-se de nou!

Una reflexió: Fixeu-vos, fem comptes: 20 segons per preparar la massa i altres 12 segons de rentat… en 32 segons!! tenim feta la massa de la Pastís de Formatge i el Thermomix net. Quant trigàveu/trigueu/trigaríeu a fer-la sense Thermomix fins que no tingués grumolls i en renta tots els estris? 😛

Que la gaudiu!!!

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s