Arròs amb llet

Aquí teniu la recepta de l’Arròs amb llet. Tot i que surt a molts llibres oficials de Thermomix i internet en va ple de receptes d’aquest postre, us poso la recepta de com el faig jo amb fotos i algun consell.

No se a vosaltres, però a nosaltres l’arròs amb llet ens omple moltíssim, amb mitja ració tenim més que suficient. Sempre fem la meitat de les quantitats que indica la recepta.

Amb la meitat dels ingredients he omplert les 8 terrines que veieu a les fotos… qui diu que el Thermomix és justet i només serveix per a racions? Imagineu-vos si hagués fet la recepta sencera!!

Us anoto les quantitats que jo segueixo de la recepta (la original és el doble) i més avall us dono alguns consells:

Arròs amb llet

750ml de let sencera
100gr d’arròs bomba
La pell de 1/2 llimona
1 pal de canyella
110gr de sucre
Canyella molta per decorar (opcional)

Posem la papallona a les ganivetes i afegim en el vas la llet, l’arròs, la pell de llimona i el pal de canyella. Programem 45 minuts, 90º a v1.
Afegim el sucre i programem 10 minuts, 90º a v1.
Emplatem, deixem refredar i ho guardem a la nevera.

CONSELLS

Pel de llimona:
Us acosello peleu la llimona am un pelador, el tall és molt m´s fi i no ens quedarà res de la part blanca. Recordeu que la part blanca ens pot amargar. Quan ja tingueu la pell de llimona, la punxeu en un escuradents de manera que no se surti i no s barregi amb l’arròs. Serà molt més còmode per treure’l sense haver d’anar furgant per l’arròs en “buscant la llimona perduda”

El ratllador que jo tinc és un pelador d’anell i va molt be, es molt còmode de fer servir i aconsegueixes pelar qualsevol cosa en un moment. Us poso fotos por a que sapigueu com són:

Pal de canyella:
El pal de canyella NO el trenqueu per fer l’arròs amb llet. Hi ha qui el trenca per a que no s’enganxi a les ganivetes i d’aquesta manera s’esmicola encara més. Al final, tindrem l’arròs ple de petites estelles de canyella i serà molt molest de treure’ls.
Hem posar-lo sencer doncs precisament volem que s’enganxi. Ell solet es quedarà enganxat en les ganivetes o entre les “dentetes” de la papallona i no se’ns esmicolarà. No us preocupeu si al principi us fa soroll, és normal, el pal s’està donant cops amb les parets del vas, les ganivetes i la papallona, però en pocs segons el deixareu de sentir i serà perquè ha trobat el seu lloc on atrapar-se. Si se segueix sentint el soroll serà perquè potser el pal és gruixut i no s’enganxa, però no importa, seguirà sencer quan acabem la cocció, que és el que més ens interessa.

Textura final:
Si l’arròs us queda molt clar (caldós) el podeu emplatar amb un “servidor d’espaguetis” perquè deixi anar l’excés de llet. I si, per contra, us queda massa espès, podeu afegir llet al final i remenar-ho amb l’espàtula

Neteja:
I com no, un truc meravellós per rentar nostre Thermomix: Tal qual ens quedi quan haguem retirat l’arròs del vas, li tirem mig litre d’aigua, un rajolinet de detergent i el posem entre 20 i 30 segons a v10. Veureu que queda impecablement net, només caldrà aclarir-lo amb una mica d’aigua i estarà llest per usar-lo de nou. Heu vist? Si fins i tot al fregar-lo estalviem temps i diners!!

PetoNats!
nat

Advertisement

One response to “Arròs amb llet

  1. Retroenllaç: Pastís de formatge | ThermoNat·Cat, el teu ThermoNat en català·

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s