Pernilets de pollastre a l’all

Aquí teniu la recepta del pollastre a l’all que surt a la revista Thermomix del mes de gener 2015: Pernilets de pollastre a l’all.

Però no és la típica recepta d’ajillo a la que estem acostumats. Aquesta és diferent, és molt original, melosa, intensa i amb un toc de llimona que la fa especial. I, com la majoria de receptes per la Thermomix, és fàcil, ràpida, neta i econòmica.

Thermonat - el blog de nat - Pernilets de pollastre a l'all

El primer cop que la vaig fer va ser amb cuixes de pollastre perquè no tenia pernilets, i van quedar molt be. Tampoc tenia el concentrat de carn, el famós Bovril de tota la vida –quan jo era petita ja es feia servir a casa i, no recordo ben bé perquè, li dèiem el “tomàquet del papa” jiji 😉 – i vaig fer servir una pastilla de brou de carn, tal com indica la recepta. Va quedar molt bona però després d’haver fet la recepta amb el Bovril he de reconèixer que queda mooooolt més bona i gustosa.

Ara, sempre que vulgui fer pollastre a l’all, us ben asseguro que faré servir aquesta recepta, tant per al pollastre com per al conill, que també ha de quedar boníssim!

Animeu-vos a tastar-la, a veure si per a vosaltres també canvia el clàssic concepte de l’ajillo 😛

PetoNats!
nat

ThermoNat - barra

Pernilets de pollastre a l’all (per a tm31 i tm5, 4 racions)

6 dents d’all
100g d’oli d’oliva
1.000g de pollastre (pernilets o cuixes senceres)
2 cullerades de farina
½ culleradeta de sal
2 pessic de pebre blanc (o 1 és pebre negre)
150g de vi blanc sec
1 cullerada sopera de concentrat de carn Bovril o 1 pastilla de brou de carn
30g de suc de llimona
julivert fresc o sec (opcional, és per decorar)

Posem al vas els alls i l’oli i trossegem 5 segons a v7 i sofregim 10 minuts, temperatura varoma, v1.

Mentre enfarinem el pollastre amb la sal i el pebre (més avall us explico com ho faig jo per no embrutar i guanyar temps) i els daurem en una paella amb una mica d’oli (també podríem fer-ho al forn però trigaríem més).

Afegim al vas el pollastre, el vi i el bovril i programem 30 minuts, temperatura, varoma, gir invertit, velocitat cullera.

En acabar avoquem a un bol gran, afegim el suc de llimona, barregem i servim amb una mica de julivert.

TRUC PER ENFARINAR

Quan és tracta d’enfarinar o assaonar segons quines peces de carn o peix (que no siguin delicades), ho faig en una bossa de plàstic.

Segur que molts de vosaltres també ho feu o ho heu fet alguna vegada.

En aquest cas vaig ficar els pernilets de pollastre dins la bossa, vaig afegir la sal, el pebre i vaig tancar la bossa donant-li voltes però que quedi espai lliure, llavors ho vaig sacsejar varies vegades i cada un dels pernilets van quedar perfectament enfarinats i llestos per daurar-los.

Ja veureu que no embrutareu gens i tindreu menys feina alhora de recollir i netejar la cuina 😀

Gràcies per deixar un comentari: