Mongetes tendres a la carbonara

A casa les mongetes tendres són les verduretes que més ens agrada. La resta de verdures els hi haig de donar d’amagat: en croquetes, en purés, cremes… perquè si veuen alguna cosa verda que no és una mongeta tendra ja posen males cares i el menjar finalment es queda al plat… :/

Tot i que les faig de moltes maneres (amb tomàquet, amb pernil, al vapor amb patates, gratinades…) m’agrada provar altres receptes per tenir més varietat i no aborrir el menjar-les sempre de la mateixa manera.

Aquesta recepta sortia a la revista de gener i em va atraure només veure-la: Mongetes tendres a la carbonara (però la carbonara amb nata i sense ou).

A les meves peques els hi encanta les mongetes tendres i la salsa carbonaDa –així és com elles li diuen jeje- i estava segura que els hi agradaria aquesta recepta!

Thermonat - el blog de nat - Mongetes tendres a la carbonara

I vaig encertar, caram si vaig encertar!! Ahir les vaig fer per sopar i hauríeu d’haver vist com se les menjaven!! No paraven de dir –ni elles ni jo- “ooooh què bones, vull més!” 😛

Vaig reduir la quantitat de la recepta a 3 racions, però si arribo a saber que agraden tant hauria fet la recepta sencera (us indico primer les quantitats per a 6 i entre parèntesi la quantitat que jo vaig posar per a tres).

PetoNats!
nat

ThermoNat - barra

Mongetes tendres a la carbonara (per a tm31 i tm5, 4 racions)

30g (20g) oli
200g (110g) de ceba
1 paquet de 200g de tires de bacon
750g (470g) de mongetes tendres congelades
un pessic de sal
un pessic de pebre
200g (170g) de nata per cuinar
Formatge parmesà o grana padano

Posem la vas l’oli i la ceba i trossegem 5 segons a v5. La recepta indica 3 segons però jo prefereixo quedin trossos mes petits

Posem la papallona, afegim el bacon al voltant de la papallona i programem 10 minuts, temperatura varoma, v1 (per 3 racions: 8 minuts).

Afegim les mongetes congelades, la sal i el pebre i programem 15 minuts, temperatura varoma, gir invertit, v1 (per 3 racions: 12 minuts).

Finalment afegirem la nata i programarem 10 minuts, 100º, gir invertit, v1 (3 racions 8 minuts).

Emplatem i afegim una mica de formatge ratllat pel damunt per acabar de donar-li el toc de carbonara.

Gràcies per deixar un comentari: