Arròs blanc

Quan entrego una nova Thermomix sempre poso deures a aquests nous clients (jeje com al cole, la millor manera d’aprendre és practicant!).

Un d’aquests deures, i d’obligat compliment, és fer l’ Arròs Blanc. Sí sí, un simple arròs, una recepta tan corrent i senzilla com aquesta.

Us pot semblar absurd fer servir una recepta tan simple per comparar la qualitat del resultat, però us asseguro que per a mi i per tots els bons alumnes que ja han fet els seus deures, reconeixem que és sorprenent la diferència.

Els arrossos queden espectaculars amb la Thermomix, per a mi l’arròs és l’ingredient estrella doncs sempre queda perfecte!!!

I si a més fem servir l’arròs de tipus bomba… ja ni us explico!! Per a mi és el millor amb diferència: no es passa, té un sabor molt intens i una textura perfecta. A mi aquest tipus d’arròs mai m’ha fallat, per això ja no compro un altre tipus, prefereixo pagar una mica més i gaudir d’un bon plat d’arròs.

Així que ja trigueu a provar l’arròs en la Thermomix, i per començar us aconsello fer-ho amb l’Arròs Blanc ja que és una recepta que tots hem fet sempre a la manera tradicional (bullit en un pot o cassola) i podrem comparar perfectament el resultat i notar la diferència de fer-ho bullit a fer-ho al vapor amb Thermomix.

Simplement flipareu
nat

el blog de nat - arros-blanc

 

Arròs Blanc (per 6 racions aprox.)

50g d’oli d’oliva
800g d’aigua
1 culleradeta de sal
350g d’arròs (aconsello l’arròs bomba)
1 dent d’all

Posem l’oli i l’aigua en el got, col·loquem el cistellet (buit), tanquem i programem 7 minuts, temperatura Varoma, v2. Si volem aromatitzar l’arròs amb un lleuger toc d’all, el posarem junt amb l’aigua.

Quan acabi i sense obrir la màquina, premem el botó de la bàscula i, pel bocal, anem afegint l’arròs dins del cistell. Posem de nou el cubilet i programem 13 minuts, temperatura Varoma, v4.

De tant en tant, retirem el cubilet i remenem l’arròs amb l’espàtula.

Amb aquests 13 minuts de cocció tindrem l’arròs al punt (almenys al punt que a nosaltres ens agrada). Si us agrada una mica més cuit, el podeu posar un parell de minuts més, com això ja va a gustos heu d’anar provant fins a trobar el punt que us agradi l’arròs .

Retirem el cistellet amb l’espàtula i el fem servir per al que tinguem previst: sol, amb salsa, en amanida, fer muntanyetes per acompanyar un segon plat…

Sigui quina sigui el seu ús, la primera vegada que ho feu us aconsello ho proveu tal qual queda així, ja veureu quina diferència a l’arròs bullit de tota la vida!

Podeu aromatitzar l’arròs com vulgueu o com ho fèieu abans al bullir-lo: all, llorer, espècies, ceba…

Si voleu fer menys racions, simplement afegiu la quantitat que vulgueu d’arròs, però la quantitat d’aigua la mantindrem ja que sempre ha “d’esquitxar-se” l’arròs i si reduïm l’aigua no es courà igual. Tingueu en compte que el temps de cocció de l’arròs serà sempre el mateix, posem 100g o 300g, l’únic que hauríem de reduir és el temps de cocció de l’aigua si la haguéssim reduir, però no és el cas.

Atenció! no us animeu a fer més quantitat d’una sola vegada doncs l’arròs, al inflar-se a mesura que es cou, potser no càpiga al cistell, el màxim aconsellat dins del cistellet són els 350g que s’indiquen a la recepta .

Si voleu fer més, podeu fer servir motlles de magdalenes o flameres amb 30g d’arròs, un pessic de sal i 50g d’aigua en cada motlle, i aquests en el Varoma.

Imagineu-vos la quantitat d’arròs que podem fer d’un sol cop!!

Advertisement

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s