Pa nevat

Ja era horaaaaa!! Porto molt temps volent fer aquest pa i, avui per fi, tot i les hores i el cansament, m’he decidit a fer-ho.

Es tracta del Pa Nevat, m’encanta i ja fa temps que li tenia ganes . Quan em vaig comprar la panificadora (que per cert, en quan va arribar a casa la Thermomix es va anar directa al traster) vaig començar a buscar receptes per internet de pans i ja vaig veure que la recepta d’aquest pa rondava per la xarxa i que a més era molt senzill.

ThermoNat - Pa Nevat Thermomix

El problema és que en haver de levar la massa necessites disposar de temps pel davant, i això és el que m’ha anat frenant: quan recordava de fer-la no tenia temps, i quan tenia temps no me’n recordava de la recepta… :/ .

És un pa que està boníssim, és com un brioix però amb la textura i consistència del pa, val per menjar sol, untat amb melmelada, o Natcilla, o sucat en llet, amb llenques de formatge, pernil… A més que pega amb gairebé tot, és molt fàcil de fer!

Fa uns mesos va sortir la recepta publicada en una de les nostres revistes i, quan la vaig veure, la vaig imprimir a tot color i la vaig guardar amb molta cura.

Avui ja no he pogut aguantar més i, encara que no siguin hores d’embolicar-se amb pans ni fornejats, aquí estic al costat del meu Pa Nevat que ja li acabo de clavar un bona queixelada!! Un tros me l’he menjat sol i un altre tros me’l menjo just ara amb mantega i pernil dolç… mmmmm!!

Està molt bé, de textura i consistència perfecte, el fornejat ha quedat genial (necessita 5-7 minuts més dels indicats a la recepta) però em sembla una mica soso, jo crec que necessita una mica més sucre del que posa la recepta i un toc de sal, així que us poso les quantitats d’ingredients que jo crec que li anirien millor i entre parèntesis les de la recepta original.

A gaudir-lo, que jo ja ho faig (llegiu això últim amb l’entonació de qui parla boca plena, mooolt plena) 😛 .

PetoNats!
nat

ThermoNat - Pa Nevat Thermomix 2

Pa Nevat 

300gr de llet
50gr d’oli d’oliva
50gr de sucre (la recepta posa 25gr)
25gr de llevat fresc de fleca
1 ou
500gr de farina de força
1 rajolí de vinagre
1 mica de sal (la recepta no indica sal)
sucre per espolvorar damunt la massa

Posem al vas la llet, l’oli i el sucre i programem 1 minut, 37 º, v2.

Si tenim el llevat congelat, l’afegirem al vas i programarem 4 minuts, 37 º, v2. Quan estigui dissolta, afegirem l’ou i barrejarem 5 segons a v4.

Si el llevat el tenim fresc, l’afegirem al vas al costat junt amb l’ou i barrejarem 5 segons a v4.

Afegirem ara la farina, el vinagre, la sal i amassem 5 minuts, vas tancat, espiga . Deixem reposar la massa al vas fins que la massa aixequi el cubilet o, com he fet jo, deixem el got dins el forn (apagat, és clar!!) perquè es mantingui la temperatura i llevi abans.

Traiem el cubilet, fiquem de nou la massa pel bocal dins el vas, posem el cubilet de nou i amassem 30 segons, vas tancat, espiga.

Bolquem sobre una safata folrada amb paper vegetal, estirem la massa amb les mans, posem una capa generosa de sucre i polvoritzem aigua sobre el sucre (amb un polvoritzador o amb els dits) i deixem que faci el seu segon llevat fins que dobli el seu volum.

Preescalfem el forn a 180º i fornegem 20 minuts (la recepta indica 15 minuts).

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s