Trossejar i rentar enciam

Se que molts us pregunteu si l’enciam es pot trossejar amb Thermomix i per no saber-ho i no fer invents l’acabeu tallant amb un ganivet i rentant sota l’aixeta.

La resposta és sí. Sí que es pot trossejar amb la Thermomix, i en diferents mides! És tan senzill com tallar l’enciam a trossos grans i posar-ho al vas (només fins a la meitat de la seva capacitat), afegir 500gr d’aigua i trossejar. Hem de trossejar sempre amb aigua per mantenir la textura de la fulla.

A més de trossejar-lo, també l’estarem rentant. Fins i tot podem afegir a l’aigua del vas unes gotetes del desinfectant que usem -qui ho faci servir- per esterilitzar les fruites i verdures. Després només caldrà escórrer-la o centrifugar-la i… llesta per utilitzar o guardar! Fins i tot es pot remoure uns minuts a velocitat cullera amb el gir a l’esquerra perquè estiguin una estona més en remull.

ThermoNatCat - Thermomix Natalia Castello - Enciam

Segons la meva experiència, la velocitat i el temps a fer servir dependran del tipus d’enciam (hi ha uns més durs que altres), de la mida que tingui quan ho posem al vas i de la mida que vulguem aconseguir.

Per exemple, si volem trossos grans (com per amanida) l’haurem trossejar 3 o 4 segons a v3, i si la volem amb trossos més petits usarem la v4 durant 5 o 6 segons.

De totes maneres, això va a gustos, així que aneu jugant amb les velocitats (entre la 3 i la 5) i els temps fins que doneu amb el trossejat que us agradi. Això sí, és millor quedar-nos curts i poder trossejar més, abans que passar-nos i menjar-nos l’amanida amb cullera jeje

Recordeu: a major velocitat menys temps caldrà programar.

Aquest truc de rentat i trossejat ens serveix també per a la resta de verdures de fulla llarga, no només per l’enciam, així que ara ja sabeu com preparar-les en poc temps i còmodament!

Espero us sigui útil el truc.

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s