Trencar ous

Avui no porto recepta, ni truc. Avui us porto un consell. Es tracta de trencar l’ou fora d’on l’hem de cuinar per després incorporar-lo un cop estiguem segurs que l’ou està en bones  condicions.

Tenint un Thermomix a casa, jo sempre faig (i aconsello a les demos i/o lliuraments) dues coses: una és trencar l’ou a la vora del taulell, i l’altra és deixar-lo caure en el cubilet  per després abocar-lo al vas .

D’aquesta manera, al trencar-los fora d’on els farem servir, evitem que aquest recipient es contamini amb les bactèries que puguin haver-hi a la closca (encara que els ous vénen bastant desinfectats, alguna bactèria podria quedar a la closca i aquesta entrar en contacte amb el rovell, la clara o la resta d’ingredients que farem servir en la recepta).

I el fet de bolcar-lo al cubilet és per evitar que se’ns contamini el contingut del vas en el supòsit que l’ou estigués podrit.

ThermoNatCat-Thermomix-Natalia-Castello-Obrir-els-ous-dins-el-cubilet

No se vosaltres, però jo he tingut la mala sort d’obrir una vegada un ou podrit i és una cosa horrorosa! Quina pudor! Vaig estar hores notant aquella olor a la cuina, i això que vaig llençar les escombraries de seguida, vaig obrir les finestres, vaig ruixar amb ambientador, em vaig rentar les mans, la cara i el nas, i res, allà seguia aquella flaire… puajjj!

No recordo què cuinava però sí recordo que tenia el got ple i, just al trencar l’ou i en voler tirar-lo al cubilet ho vaig notar… Què hauria passat si l’hagués trencat a la tapa del Thermomix o a la vora del vas i l’hagués afegit directament? Horror! Tot el que hi havia dins per llençar també, i el vas, ai mare el vas… pobre vas! no sé si hauria estat capaç de seguir fent-lo servir per molts rentats i desinfectats que li hagués fet… 😦

En resum, trenquem l’ou a la vora del taulell, l’avoquem al cubilet o un bol petiti, si l’ou està bé, el posem al vas per continuar amb la recepta.

Us recordo també que NO és convenient consumir sovint ous crus o pocs cuits, ja que la bactèria de la salmonel·la pot estar dins de l’ou, i aquesta s’elimina al coure’ls!

Espero us serveixi el consell.

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s