Filet de porc al romaní amb salsa de mostassa

Ara que ja tinc el nou forn (per fi, la meva carbonera ja és història!!), estic recuperant el temps perdut i intento fer-hi més receptes. El meu antic forn anava tan malament, que l’utilitzava només el just i imprescindible.

Però ara, amb el “bitxo” que tinc (així anomenem al forn: bitxo) estic més que al·lucinada, tot el que faig queda perfecte, va de meravella, no fa soroll, i el millor de tot: no carbonitza! jaja Algun dia ja us faré una entrada exclusiva per al bitxo, que realment s’ho mereix!

Amb una de les coses amb les que tenia moltes ganes d’experimentar és amb el recipient UltraPro de Tupperware. El vaig comprar per coure el pa, però té moltíssims més usos, tant per forn com per microones: patés, pastissos, carns, peixos, pans de pessic…
ThermoNat - Solomillo al tomillo y mostaza

Doncs tot aquests usos van quedar en espera, vaig deixar fins i tot de fer pa de tan malament que anava la meva carbonera, així que ara he reprès els fornejats amb més ganes que mai i ja començo de nou a donar-li canya!

El UltraPro és un recipient d’un plàstic molt lleuger però moooolt resistent, hi ha de diverses mides i formes i es poden combinar entre ells per fer varies coses alhora. El millor que tenen aquests recipients, és que eliminen l’interior l’excés d’humitat però en canvi retenen la calor necessària per daurar els aliments sense que aquests es ressequin. En definitiva, que es pot rostir de manera neta i ràpida al forn.

I avui he posat a prova la meva UltraPro amb un filet de porc. El porc és molt traïdor, i a la mínima es passa i queda molt ressec, així que… què millor ingredient per reptar al meu bitxo amb el meu UltraPro? He de reconèixer que, tot i que tenia els meus dubtes del resultat final, m’ha sorprès enormement: un filet tendre, saborós, sucós, gens ressec…

ThermoNat - Solomillo al tomillo y mostaza 2

I a sobre, li he donat un toc d’improvisació fent una salsa de mostassa que no incloïa la recepta per aprofitar la salsa de cocció, i us juro que aquesta salsa de mostassa es convertirà ja en el complement ideal d’aquesta recepta. Brutal! Increïble! Boníssim! Vaja, que m’ha sabut a poc i m’he quedat amb les ganes de repetir! Un altre dia faré doble quantitat, o triple…

Doncs res, us deixo amb la recepta perquè experimenteu vosaltres també amb els vostres “bitxos

PetoNats!

Nat

Ah!! Recordeu que si voleu qualsevol producte de Tupperware m’ho podeu demanar! Feu clic aquí: TupperNat

 

Filet de porc al romaní amb salsa de mostassa (4 racions)

250gr de llet
sal, pebre i moscada al gust
1 filet de porc
2 cullerades de romaní en espècie
2 grans d’all
20gr de mantega
2 cullerades de mostassa americana (la típica de pots grocs)
2 cullerades de salsa de mostassa en gra (dijon)
Maizena o maizena express

Posem a escalfar el forn a 160º (jo l’he posat amb calor a dalt i a baix).

Posem la llet al vas, afegim la sal, el pebre i la nou moscada al gust i escalfem 8 minuts, 90º, v2.

Mentre es va escalfant la llet posem el filet al recipient UltraPro, empolvorem amb el romaní, afegim els alls sense pelar i la mantega tallada a dauets.

Quan tinguem la llet calenta l’abocarem al recipient UltraPro, el taparem i el ficarem al forn durant uns 45 minuts més o menys.

Quan estigui, posem el filet sobre una safata i tallem a rodanxes (si veiéssim que està cru el tornem a posar uns minuts més a la mateixa temperatura).

En un bol posarem uns 150/200gr del líquid de la cocció (però retirem els alls), dues cullerades de mostassa americana i dues de mostassa en gra i la quantitat de maizena necessària fins a trobar el gruix que vulguem de la salsa (jo he fet serivr la Maizena Express).

Si ens queda molt espessa, afegim una mica més de llet de cocció. Si us agrada amb un sabor més intens a mostassa, aneu afegint culleradetes fins que doneu amb la intensitat que us agradi.

Emplatem les rodanxes de filet amb la salsa de mostassa per sobre… delicatesseeeeen!

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s