Com mantenir el vas impecable

Porto uns dies sense rentar a fons el got del Thermomix. I no per vagància, ni perquè sigui una porca o una marrana (jajaja), sinó perquè us volia ensenyar una cosa. Fixeu-vos …

ThermoNat - Vaso limpio - Vas net  2
Veieu aquesta capa blanca i mat a la base del vas? A la foto no s’aprecia bé la tonalitat, però a vista normal és blanca. Bé, doncs això són restes de menjar que moltes vegades ens passen desapercebudes a primera vista.

Si no ens fixem bé, aquesta capa anirà guanyant terreny al nostre got i s’anirà tornant més gruixuda. Això farà que el menjar se’ns enganxi a la base del vas i aquesta capa es vagi autoalimentant, evidentment els resultats de cocció no seran els que esperàvem (menjar enganxat, recremat i amb mal gust) i donarem la culpa al ‘Thermomix o a la recepta que hem seguit. Quant més gruixuda sigui més se’ns enganxarà el menjar, i com més se’ns enganxi el menjar més capa blanca es farà al got…

També poden haver-hi conseqüències pitjors si la capa és gruixuda, i és que en enganxar el menjar s’escalfa massa el got i això pot produir un sobreescalfament excessiu i fondre’s la peça de plàstic (base negra) per la part que està en contacte amb el vas.

No és que sigui una cosa molt cara d’adquirir, però si es deforma la peça quan es fon no podrem utilitzar el Thermomix i això ens donarà més ràbia del que pugui costar aquesta peça.

La solució a tot això és ben simple: quan rentem el Thermomix fixem-nos si veiem aquesta capa blanca i mat (normalment en mullat no s’aprecia, millor observar-ho en sec). Si està, traurem les ganivetes i rascarem fort i sense por amb un fregall tipus nanas. No tingueu por que no li passa res al vas, aquest és d’acer i no porta cap tipus de capa antiadherent, així que no tingueu por que no el fareu malbé.

ThermoNat - Vaso limpio - Vas net 5 nanas

Recordeu que també podeu ficar-lo al rentavaixelles, però com que els rentaplats no rasquen (encara. ..) aquesta capa no s’eliminarà completament.

Jo, i ja com a costum, sempre que el frego a mà ja ho faig amb el nanas.

Fixeu-vos en la diferència. Es tracta del mateix vas, sense rascar durant uns quants dies i acabat de rentar amb el nanas just després de fer-li les fotos. Quin canvi, eh? Oi que sembla nou?

ThermoNat - Vaso limpio - Vas net 1

Si tenim el got així de net, no caldrà fer-li rentats especials ni amb vinagre, ni llimona, ni antilcal…  nanas, sabó i en un moment: com nou!

Doncs apa, anem a mantenir impecable el nostre Thermomix, que qualsevol dia em presento a casa vostra i passo revista! 🙂

PetoNats!
nat

2 responses to “Com mantenir el vas impecable

  1. Retroenllaç: Misterioses taques en el vas de la nostra Thermomix | ThermoNat·CAT·

  2. Retroenllaç: Misterioses taques en el vas de la nostra Thermomix | ✿ el blog de nat ✿·

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s