Cigrons amb ceba i cruixent de pernil

A veure… no se com fer la introducció d’aquesta recepta… deixeu-me que pensi una mica…

Aquest plat estava tan bo que….. (No, no és un bon inici)

Avui us porto una meravella de recepta… (No tampoc, la paraula meravella li queda curta)

La recepta d’avui és una autèntica passada… (No m’acaba de convèncer la frase)

Bé… com que posi el que posi em quedaré curta amb la descripció, us diré que és un dels plats que més he gaudit menjant mai: Cigrons amb ceba i cruixent de pernil. Aquesta recepta consta de 4 sabors diferents entre ells que barrejats en el nostre paladar fan una combinació especial, única, diferent, original, extraordinàriament deliciosa!

thermonatcat-thermomix-natalia-castello-cigrons-encebats

Us sorprendreu descobrint els diferents sabors i els seus contrastos. Jo no recordo haver gaudit tant menjant un plat de cigrons com aquest, mai!

Aquesta és (encara que una mica tunejada) una de les moltes receptes que vénen en el nou llibre oficial de Thermomix Verdures i Llegums, un llibre que, quan es posi a la venda, no hauria de faltar a la vostra biblioteca culinària

Aquí va la recepta, espero la gaudiu tant o més que jo.

Petonats!
nat

Cigrons amb ceba i cruixent de pernil

50gr de sucre morè
35gr d’oli
500gr de cebes tallades a grills
3 grans d’all
1 culleradeta de comí en pols
1 culleradeta de sal
1 pessic de pebre negre acabat de moldre
150gr de pernil serrà a daus
1 pot de cigrons cuits (400gr)
150gr de tomàquet triturat
1 ½ cullerada de vinagre

Rentem i escorrem els cigrons i els aboquem a la safata del Varoma. Posem els daus de pernil en una bossa de rostir (les famoses “bolsas de asar”) i aquesta la posem al recipient Varoma. Reservem el Varoma.

Polvoritzem el sucre 15 segons a v10. Baixem parets i li afegim 15 gr d’oli i sofregim 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat cullera.

Afegim la ceba, 2 grans d’all trossejats, ½ culleradeta de comí, ½ culleradeta de sal i el pessic de pebre. Posem el Varoma sobre el vas i programem 20 minuts, temperatura Varoma, gir invertit, velocitat cullera. Quan acabi, retirem el Varoma i reservem la ceba caramel·litzada en un bol (ho mantenim tot calent).

Posem ara al vas 1 gra d’all i el piquem 3 segons a v7 (recordeu treure el gir invertit i de posar el cistellet per evitar escampar els trossets). Baixem parets i afegirem 20gr d’oli, el tomàquet, ½ culleradeta de comí, ½ culleradeta de sal i sofregirem 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat cullera. Mentrestant, posem el pernil en una paella (abans eliminem el líquid que hagi deixat anar mentre es coïa) i, SENSE oli i remenant de tant en tant, el daurem fins que estigui ben cruixent.

Afegirem el vinagre pel bocal i programarem 1 minut, temperatura Varoma, v1.

Emplatem posant una capa de ceba caramel·litzada, una altra de cigrons, una altra de salsa i per sobre el cruixent de pernil.

Si voleu donar-li un toc especial a la taula podeu utilitzar motlles per emplatar i quedarà realment impactant.

Bon profit i ja m’explicareu què us sembla!

Ah, i si, per alguna casualitat us sobra alguna vegada (cosa rara, us aviso) no ho llenceu, guardeu-los encara que us sembli poca quantitat, alguna cosa se us ocorrerà … Fixeu-vos quina poca quantitat em va sobrar l’última vegada que els vaig fer, però el vaig guardar i em van servir per incloure-ho en un aperitiu posant els cigrons en uns gotets de xupito a mode de “tastet” jeje 🙂 Tot un èxit!

ThermoNat - tastet de cigrons

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s