Vinagreta d’Olivada

Les amanides fredes són molt agraïdes a l’estiu. Ens refresquen i ens ajuden a aprofitar les petites restes que ens queden a la nevera per gastar: palets de surimi, ous durs, olives, enciam, formatge etc etc

Fa pocs dies que vam fer una amanida freda de pasta amb una Vinagreta d’Olivada. Però la salsa la vam fer, també, d’aprofitament!!

thermonatcat-thermomix-natalia-castello-vinagreta-dolivada

En l’amanida, per completar les racions, vam posar tonyina en oli d’oliva i tonyina en escabetx ben escorregut. El caldet de les dues llaunes el vam guardar i ho vam triturar al Thermomix amb una llauneta d’olives negres desossades.

Ens va quedar una salsa boníssima i molt refrescant, i vam trencar la rutina de menjar l’amanida amb les mateixes salses de sempre.

Animeu-vos a aprofitar els sucs de les llaunes, que encara que no ho sembli, donen molt de joc a la cuina! 🙂

PetoNats!
nat

– – –

I ara us vaig a explicar un truc per poder trossejar poques quantitats al vas sense que la majoria dels ingredients se’ns dispersin…

Ja sabeu que habitualment els ingredients, al trossejar-los, tendeixen a dispersar-se pel got i la tapa i, quan acaba la programació, hem de baixar parets i escurar la tapa.

Quan treballem amb petites quantitats això fa que haguem de fer-ho diverses vegades fins aconseguir el trossejat desitjat, ja que se’ns escapen abans els ingredients que es trossegin per igual. Doncs bé, un truc ben senzill per evitar tantes “baixades de parets i tapes” en un sol trossejat és posar el cistellet dins del vas (després d’haver afegit tots els ingredients) i trossejar segons vulguem El cistellet farà de topall (tope) i evitarà que els ingredients se’ns dispersin de manera que el trossejat serà més uniforme i eficaç.

La foto no correspon a la Vinagreta d’Olivada però sí per a un trossejat d’olives per unes crestes. Com no era molta la quantitat, li vaig posar el cistellet i fixeu-vos que bé va quedar d’un sol cop i què neta va sortir la tapa!

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s