Coca de llardons

Aquí va una altra recepta amb la qual deixarem de comprar una altra coca, la qual no és gens barata per cert i que, sorprenentment, és molt fàcil de fer: la coca de llardons.

Els preus d’aquestes coques, i sobretot per la època de Sant Joan, són elevadíssims i amb Thermomix, el més car que ens pot sortir són els pinyons, que ja de per si són cars durant tot l’any. Però vaja… que de despesa bé poca en comparació amb comprar-la!

Jo ja no compro les coques de Sant Joan, ni el Tortell de Reis, ni els panellets … Fixeu-vos que gairebé tots els mesos hi ha alguna recepta tradicional: tortells, coques, panellets, bunyols, galetes, panetones, pa de Sant Jordi, flors de carnaval, torrons … Algun dia faré comptes de tot el m’estalvio per fer-me jo aquesta “rebosteria de temporada“, ja veureu quants diners suposa només amb això!

En fi, que us deixo la recepta, però abans us he d’avisar que és una bomba de forta, és molt calòrica ja que porta molt de greix així que aneu amb compte, que no hem d’abusar. A més, la recepta és generosa i ens surt una coca de la mida completa de la safata del forn, així que sigueu bons i administreu-la bé (psstt psstt, que no s’assabenti ningú, a mi em costa molt trobar el moment de deixar de menjar-la, m’enganxaaaaa!)

PetoNats!
nat

Coca de llardons

200gr de llardons (chicharrones)
100gr d’aigua
100gr de llet
100gr de mantega
100gr de llard (hi ha qui la substitueix per oli)
25gr de llevat fresc de forn
400gr de farina
1 culleradeta de sal
pinyons (quantitat al gust)
sucre (quantitat al gust)

Triturem els llardons amb dos o tres cops de turbo o diversos segons a v4 fins que tinguin la mida que vulguem i reservem. ULL: no ens passem de triturat o deixarà anar tot el greix i se’ns farà una pasta.

Posem al vas l’aigua, la llet, la mantega i el llard i programem 2 minuts a 50º a v2. Assegureu-vos que els greixos queden ben dissolts.

Fixeu-vos que la quantitat de líquid total és igual a la quantitat de farina, aquesta proporció us anirà bé saber-la quan vulgueu fer més o menys quantitat.

Quan ja estigui tot completament dissolt, afegim el llevat esmicolat, la farina i la sal i programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga.

Afegim ara els llardons, ho barregem una mica amb l’espàtula i programem 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.

Deixem la massa reposar dins del vas durant almenys 30 minuts.

Engreixaren la safata del forn (jo faig servir un esprai desmotllant) i estenem la massa. Si us queda una mica enganxosa podeu mullar-vos les mans amb aigua i oli i la podreu treballar millor. Afegim els pinyons mullats (perquè s’adhereixin a la massa) per tota la superfície i després afegim el sucre generosament.

Posem al forn a 180º més o menys fins que estigui al punt que ens agradi (ja sabeu el poc que m’agrada indicar els temps i temperatura de cocció en forn, cada forn és diferent i només vosaltres coneixeu el vostre i els vostres gustos).

Com veieu, aquesta recepta light, el que es diu light.. va a ser que no! Però un cop l’any…. no fa mal! 🙂

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s