All-i-oli

Aquesta nit hem menjat una sopeta i, mentre s’anava fent he fet uns filets de rap en el varoma.

Per acompanyar el rap teníem lactonesa, que combina molt be, però per variar una mica he fet All-i-oli.

ThermoNatCat - Thermomix Natalia Castello - Allioli

Mai he gosat a fer-lo a ma, i això que tenia morter! Veia com el feia ma mare i em deia a mi mateixa: ni ho intento! Quina feinada: asseguda durant molta estona, amb el morter entre els genolls, picant l’all, afegint l’oli mooooolt poquet a poquet amb una ma, i amb l’altra ma sense parar de remenar i remenar i remenar… sempre al mateix ritme i sense poder fer res més. Ni se l’estona que s’hi estava.. uuuf! Esgotador només de veure-ho! Així que el morter el tenia de decoració en un prestatge de la cuina… fins i tot quedava maco! 😛

Així que l’allioli sempre el comprava ja fet. No tenia res a veure amb l’autèntic de morter, però a falta de temps, ganes i valor per fer-lo…. ens conformàvem ab aquest.

Peeeeerò, des de que tinc el Thermomix que faig l’allioli a casa, queda exactament igual que en morter, en tan sols 8 minuts i sense haver de remenar res. Només us diré que al servir-lo a taula alguna vegada m’han preguntat “Està fet en morter?” I els hi he contestat que ! (ho se, vaig ser dolenta, però necessitava saber la opinió) i em van dir: “es nota!” jijiji

Després ve la sorpresa dels comensals quan els hi dic la veritat, que està fet en Thermomix. I sabeu què diuen? Doncs que no s’ho creuen jajaja

Aizí que ja veieu que realment queda igual o millor que fet a ma. L’únic truc o precaució que heu de tenir és deixar caure l’oli molt poc a poc sobre la tapa per a que vagi caient a dins del vas com un fil i es vagi emulsionant. Si no, l’oli cau massa ràpid del que es podria barrejar i és llavors quan no surt be.

ThermoNat - Allioli Thermomix 2

Ja veureu què be queda i què fàcil és de fer, queda autèntic i dens, si inclineu el vas l’allioli ni es mou! Animeu-vos a provar-lo i ja em donareu la vostra opinió i la dels vostres convidats 😉

PetoNats a tots!
nat

Allioli

250gr d’oli d’oliva suau o de girasol
20gr de suc de llimona  (opcional)
50gr d’oli d’ oliva verge extra
50gr d’alls (unes 10 dents d’all aprox.)
1 culleradeta de sal

Posem la tapa al vas i, sobre aquesta, posen una gerra o recipient que sigui pràctic per afegir l’oli poc a poc. Activem la balança i mesurem l’oli suau dins la gerra i reservem.

Posem en el vas el suc de llimona (si el posem), l’oli d’oliva verge, els alls i la sal.  Programem 3 minuts a v5. Baixem les parets i tapa amb l’espàtula i ens assegurem que  els alls estiguin ben trinxadets. Si no, ho posem 1 minut més a v7.

Ara posarem la papallona, la tapa i el cubilet. Programem 4 minuts a v3 i en quan comencin a girar les ganivetes, anem afegint l’oli que tenim en la gerra damunt la tapa, molt a poc a poc, per a que vagi caient dins el vas un fil d’oli entre el cubilet i el bocal.

Quan acabi, baixem de nou les parets i, sense treure la papallona, barregem 10 segons a v2½

I ja està… ja el tenim llest per menjar. Sorprenent, oi? 😛

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s