Paella de marisc

Està basada de la recepta que apareix en el llibre oficial Nuestra Cocina Regional (Catalunya, Cdad. Valenciana, Balears i Múrcia), encara que jo he fet alguna adaptació dels ingredients. Aquest és un dels quatre llibres del pack Nuestra Cocina Regional, llibres molt recomanables ja que hi ha receptes increïbles!

Feia temps que volia fer-la però no em decidia, les paelles mai em quedaven bé i això em frenava. Però ahir per fi li vaig posar valor i em vaig llançar a per ella, i la veritat: ens va sorprendre!

Estava deliciosa, mai a casa havíem fet una paella tan bona. Va quedar perfecta, tant d’aspecte, com de gust i de textura.

No vam deixar ni un granet d’arròs, ens la vam acabar tota tota i tota!! Érem cinc i vam repetir un parell de vegades, així que la quantitat total que surt és considerable…

El que més ens va agradar és que, en repetir, l’arròs seguia perfecte, solt, saborós. Jo estic convençuda que és gràcies a l’arròs bomba, l’arròs rodó es passa i quan repeteixes, no t’ho menges tan a gust. Això mai m’ha passat amb el bomba, per això ja només gastem d’aquest tipus.

La veritat és que vam gaudir molt amb aquesta paella i ens agradaria repetir-la, però va quedar el llistó tan alt que no se si seria millor no fer més i que tinguem el record d’aquesta tan bona. La podrem igualar, però superar-la crec que serà complicat jejeje

El que ja hauria estat “la monda” és poder assecar-la en foc de llenya en lloc del forn domèstic, li hauria donat un toc especial, però clar… això en un pis és complicat. Si vosaltres teniu llar de foc o barbacoa proveu-ho, segur que queda infinitament millor! Jo ho faré algun dia a casa dels meus pares, que tenen barbacoa, encara que les paelles que fa el meu pare, íntegrament amb foc de llenya, són insuperables! Tot sigui que quedi millor i el meu pare em passi el relleu de “paelleraa oficial” i llavors em toqui fer-les sempre! Crec que m’ho pensaré millor… jijiji

Vinga, que m’enrotllo, us deixo la recepta i us animo a fer-la, que si a mi em va sortir bé amb el mal que em porto amb la meva forn, a vosaltres encara us sortirà millor!!

PetoNats!
nat

Paella de marisc (de 6 a 8 racions)

250gr de gambes arrosseres per fer el fumet (podem reservar alguns cossos per afegir-los al arròs o bé guardar-les crues per a un altre guisat)
200gr d’oli d’oliva
820gr d’aigua
14 musclos
250gr de cloïsses
5 escamarlans (una escamarlà per persona)
5 gambes o gambots (una gamba per persona)
3 dents d’all
60gr de ceba
250gr de calamars en trossos (jo vaig trossejar anelles de calamar)
Sal
110gr de tomàquet triturat
½ culleradeta de pebre vermell
1 mica de safrà
360gr d’arròs bomba

Per fer el fumet posem les gambes arrosseres senceres en el got amb 100gr d’oli i programem 10 minuts, temperatura varoma, v1.

Afegim l’aigua i posem el recipient Varoma amb els musclos i les cloïsses i programem 15 minuts, temperatura varoma, v4. Retirem el Varoma i reservem. Colem el fumet amb un colador ben fi i el mantenim calent. Rentem el got i la tapa per treure les restes de closques de les gambes.

Afegim els escamarlans i les porrasses i els sofregim amb 100gr d’oli durant 15 minuts, temperatura varoma, invertit, velocitat cullera. Els retirem del vas però deixem l’oli dins.

Afegim ara els alls i la ceba, el trossegem 6 segons a v5 (treieu el gir invertit). Baixem les parets amb l’espàtula i sofregim 4 minuts, 100º a v1.

Afegim els calamars, un pessic de sal i el programem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.

Afegim el tomàquet i programem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera. Quan faltin 5 segons per acabar afegim el pebre vermell i el safrà pel bocal.

Afegim l’arròs i programem 15 minuts, 100º, gir invertit, velocitat cullera. Quan hagin passat 5 minuts, sense parar el Thermomix, afegim el fumet pel broc.

Quan hagi acabat, ho bolquem en una paella i ho distribuïm bé. Posem per sobre els escamarlans, els gambes, els musclos, les cloïsses i els cossos de les gambes arrosseres (si les hem reservat) i ho posem al forn uns 10 o 15 minuts, a 200º, per assecar l’arròs.

Traiem, deixem reposar uns 5 minuts i servim. Per llepar-se els dits, ja veureu!!

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s