Remenat improvisat

Avui he comprat al super una d’aquelles safatetes envasades que portava uns quants xampinyons a làmines, unes gírgoles i espàrrecs verds a trossets, una mica de cada en el mateix paquet. No sabia quin ús li donaríem, si per fer afegir-ho als guisats, o per acompanyar carn…

Aquesta nit ens venia de gust menjar-los i m’he posat a improvisar:

He trossejat una ceba petita i dos alls** 4 segons a v5, he afegit un rajolí d’oli d’oliva i julivert sec. He bolcat la safata de bolets al vas i he programat 8 minuts, temperatura varoma, gir invertit, velocitat cullera.

** Els alls ja els tinc pelats i submergits en oli d’oliva verge exra dins d’un pot de vidre. Un dia em poso i preparo un parell o tres de caps d’alls i així ja els tinc a punt per afegir-los a un guisat en qualsevol moment i sense perdre temps en pelar-los. A la nevera us aguantaran diversos mesos, sempre que estiguin ben coberts d’oli.

En lloc d’afegir sal, he esmicolat mitja pastilla de brou de verdures que tenia al rebost. Després he baixat la temperatura a 100º i l’he posat 10 minuts més. Quan li faltava una mica per acabar se m’ha encès la bombeta: un remenat! se m’ha acudit que podria afegir ous i fer un remenat! Som-hi!!

Però com que els bolets havien deixat anar molta aigua, he bolcat el vas sobre un potet de vidre, aquest caldet l’he guardat per afegir-lo a algun guisat, sap de meravella i donarà molt bon sabor (aquestes petites tonteries són les que ens enriqueixen altres guisats , ja sabeu que gràcies a Thermomix, amb petites coses fem grans plats!).

Un cop tret el caldet he afegit pel bocal 3 ous i l’he posat 5 minuts, 100º, gir invertit, velocitat cullera.

Curiosament, a velocitat cullera i amb el gir invertit és tan “dolç” el moviment de les fulles que no s’han trencat els rovells dels ous! he hagut d’obrir la tapa i trencar-les manualment amb l’espàtula perquè les clares ja començaven a quallar. Aquesta foto està feta amb les fulles en moviment i he pogut capturar una de les ganivetes donant voltes 🙂

Ja veieu el resultat del remenat improvisat a la foto superior, estava boníssim, ens ho hem acabat “tot tot i tot!” Escurant el plat amb pa i ens ha sabut a poc!

Repetirem segur! I I tant si repetirem…!! I això de que facis per sopar un remenat d’ous sense estar davant dels fogons… per a mi NO TÉ PREUUUUU! 😛

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s