Avui a la delegació hem fet la recepta del caldo de Papes, una de les receptes que s’inclouen en el llibre de Cuina Regional – Canàries.
Però no és d’aquesta recepta que us vaig a parlar (boníssima, per cert)…
Mentre l’estàvem fent, em venien al cap idees per al sopar d’avui. Aquestes idees eren simplement modificar -per bé o malament, això ja m’ho direu vosaltres jeje- la recepta afegint i/o canviant algun ingredient.
Així que al poc d’arribar a casa m’he posat a materialitzar aquestes idees que em rondaven pel cap:
He trossejat un porro 4 segons a v5, he afegit un raig d’oli d’oliva (uns 40gr més o menys) i ho he sofregit 4 minuts, 100 º a v1.
Després he afegit un litre d’aigua, una pastilla de brou, mig carbassó a trossos, 5 o 6 patates a rodanxes grosses, un tomàquet tallat a trossets, un grapat de pèsols congelats, diverses tires de sèpia també congelades, una fulla de llorer i, dins el recipient varoma, dos centres de lluç que tenia congelats.
L’he posat 45 minuts, varoma, gir invertit, velocitat cullera.
En acabar, m’ha semblat que estava una mica insípid i li he afegit mitja pastilla de brou. Ho he posat uns minutets més i ho he deixat reposar fins l’hora de sopar.
Estava boníssima, durant el repòs gran part de les patates s’han desfet i ha espessit una mica el brou donant-li un toc que, a mi personalment, m’ha encantat!
A les nenes els ha agradat moltíssim també, o sigui que ja veieu que una cosa tan simple ens serveix per a tota la família.
Com que aquesta recepta és d’aprofitament, podem afegir també qualsevol altre ingredient que tinguem a la nevera o congelador i que ens interessi gastar (tant si està cru com cuit): mandonguilles, gambes, cansalada, bledes, espinacs, ou dur… I si volem allargar les racions (imagineu-vos que se’ns presenta una visita sorpresa) podem afegir més aigua i posar arròs, fideus, cigrons…
Ja veieu que, gràcies a la Thermomix, amb poques coses podem fer grans plats.
Que us vagi de gust!
PetoNats!
nat