Gelat sos de xocolata

Us vaig a donar una idea per fer un gelat de xocolata casolà en pla ràpid. Bé ràpid ràpiiiiid…. es fa molt ràpid, només en 1 o 2 minuts, però necessitarà les seves hores de congelat, és clar.

Es tracta simplement de fer sucre glas, després afegiu un parell de cullerades de cacau pur en pols i la xocolata (la quantitat que vulgueu i ja trossejada prèviament al gust). Afegim la nata, posem la papallona i muntem la nata (recordeu que la nata ha d’estar molt freda i amb un 35% de matèria grassa per poder muntar-la) sense programar temps a v3½.

En un motlle allargat poseu paper de forn (com si ho folréssiu per dins) i afegiu la barreja. Amb l’espàtula li doneu unes formes “boniques” a la part superior (si la nata està ben freda i ben muntada la podreu modelar) i el poseu el congelador fins una estoneta abans de menjar-lo.

Al tancar el calaix del congelador procureu que no hi caigui res al damunt, que a mi em va passar i la forma “bonica d’ones” que li vaig donar tan afectuosament es va “espatxurrar” tota i l’aspecte va quedar una mica trist… 😦

El podreu servir en un bol o copa en forma de boles i menjar-lo a cullerades, o be tallar-lo amb un ganivet i menjar-lo amb galetes com les barres de gelat de tota la vida (si el mengeu al tall, estireu del paper de forn cap amunt i el traieu en bloc, ho passeu a una safata i el podreu tallar perfectament).

També el podeu posar dins d’un con de galeta i tindreu un autèntic i deliciós cucurutxo:

Ho podríem millorar posant per sobre uns trossets d’ametlla trossejada, o trossets de galeta barrejats amb la nata, o alguna fruita a trossets petits, o afegint un parell de culleradetes de sucre vainillat… opcions hi ha, i moltes!!

Espero us hagi agradat la idea!!

PetoNats!
nat

ThermoNatCat-Thermomix-Natalia-Castello-Gelat-sos-de-xocolata

Gelat SOS de xocolata

150gr de sucre glas
2 o 3 cullerades de cacau pur en pols
1 tableta de xocolata negra (quantitat al gust)
500gr de nata per muntar molt freda

Posem la xocolata al vas i trossegem fins trobar la textura/mida que ens vulguem trobar quan menjant el gelat. Retirem a un plat i reservem.

Posem el sucre al vas i programem 1 minut a velocitat 5-10 per fer glas, afegim el cacau pur en pols, la xocolata reservada i la nata ben freda, la muntem amb la papallona a v3½ (per muntar nata NO programem temps, s’ha d’anar mirant pel bocal i parar-la quan estigui muntada,i  si ens passem es convertirà en mantega!!) i ho aboquem tot en un motlle rectangular folrat amb paper del forn i congelem.

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s