Sofregit de tomàquet

Aquí segueixo fent proves amb el blog, i vaig a veure com queda una entrada amb imatge, i per això faré servir la foto i recepta del Sofregit de Tomàquet que faig amb la Thermomix.

Abans mai em quedava bé: se m’enganxava, se’m cremava, em passava amb la sal o les espècies o em quedava curta… En definitiva, que perdia temps davant de la paella remenant per a que mai em quedés bé. Així que em vaig cansar, el vaig començar a comprar de pot i li anava tirant cullerades als guisats a mesura que anava necessitant, però quan durant diversos dies no gastava sofregit es feia malbé i havia de llençar-lo. Ja ho sé, era un malbaratament, però era l’única manera que tenia de fer servir un sofregit decent :/

Thermonat - el blog de nat - Sofregit de tomaquet

Un dia em vaig quedar impressionada en provar el sofregit que va fer la meva mare: saborosíssim, cremós, amb el punt exacte de sal, tal com a mi m’agradava! Li vaig preguntar com ho feia doncs a mi no em quedava així i, quan em va dir que ho feia amb la Thermomix, vaig afegir una X més a la meva llista de motius per tenir-lo!! Des d’aquell dia i fins que no vaig tenir la meva propia Thermomix, cada vegada que anava a casa dels meus pares em tornava amb uns pots plens de sofregit i els congelava.

Ja portava 3 creus positives i cap negativa… la Thermomix poc a poc s’anava acostant més a casa 😛

I ara, des de que la tinc, la meva mare té menys feina i, quan vaig a veure’ls, en comptes de pots de sofregit em donen tomàquets i carbassons del seu hort perquè els sofregits me’ls faci jo al meu gust jeje

I això faig, m’ho faig tal qual surt al llibre Imprescindible que és com m’agrada, encara que de vegades afegeixo ceps deshidratats en pols, o herbes provençals, o qualsevol cosa que se m’acudeixi o que tingui per la cuina, però la base que segueixo és la recepta que us detallo a continuació i que vaig congelant en mini tuppers.

Segur que, igual que jo, a partir d’ara els vostres guisats seran molt més saborosos!

PetoNats!
nat

ThermoNat - barra

Sofregit de tomàquet  (per a tm31 y tm5)

1 ceba a quarts
3 grans d’all
50gr oli d’oliva verge extra
1000gr tomàquet triturat, natural o en conserva (jo faig servir una llauna de tomàquet triturat de 800 gr de la marca Eroski, per mi és dels millors)
1 cullerada sucre
1 culleradeta sal
1 culleradeta orenga
1 manat alfàbrega fresca (jo faig servir alfàbrega deshidratada)

Posem en el vas la ceba i l’all i programa 5 segons a v4 (si us agraden els trossos més petits programeu 7 segons a v5).
Aboquem l’oli i sofregim, 7 minuts, temperatura varoma, v1.
Afegim el tomàquet, el sucre, la sal l’orenga i l’alfàbrega i programem 30 minuts, 100º, v2.

Consell: Si en la preparació de la salsa utilitzem tomàquets naturals, programem els 30 minuts en temperatura Varoma. Retirem el cubilet i posem la cistellet recolzat en les seves 4 potetes sobre la tapa, per evitar esquitxades i que s’evapori millor.

Aquesta recepta en el llibre Imprescindible ve com “Salsa de tomàquet”

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s