Fideus amb carxofes i bacallà

Avui us porto una recepta de la zona de Múrcia inclosa en un dels llibres de la col·lecció “La nostra Cuina Regional” de Thermomix.

Sempre passava de llarg aquesta recepta, el títol no m’atreia i, com sempre vaig a corre-cuita, doncs la deixava per a una altra ocasió.

Aquest cap de setmana m’he posat a mirar amb calma de nou el llibre, però no pels títols de receptes, si no per les fotos… la que més em vingués de gust seria la que fes.

I veus per on… que la que més em va atraure va ser la que sempre deixava: Aletría amb alcanciles (recepta facilitada a Vorwerk per Chelo Sánchez).

Aletría? Alcanciles? Per a mi aquests noms eren completament desconeguts i mai els havia sentit (ja sabeu que jo NO sóc una experta en temes culinaris, tot al contrari que en l’ús de la Thermomix jiji).

Però a la foto el que jo veia eren fideus, carxofes i peix que estaven dient tots a alhora: cómemeeeee !!! I és que a la regió de Múrcia la aletría són els fideus i els alcanciles les carxofes, fixa’t quines coses aprenc jo… i a la meva edat … jeje

Casualment tenia tots els ingredients així que… mans a l’obra!! I aquesta obra la repetiré, com que em dic Natàlia que la repeteixo !!!!! Mareeeee quina cosa més bona!!

Vinga vinga!! Anoteu els ingredients i mans a l’obra vosaltres també, que té tant de fàcil com de bona!!!

Petonats!
nat

el blog de nat - Fideus-amb-carxofes-i-bacalla

 

Fideus amb carxofes i bacallà (Aletría amb alcanciles i bacallà) per a 6 racions

Recepta per a Tm31 i Tm5. 6/7 racions

1kg de carxofes (ja netes han de pesar 500g), jo vaig fer servir de les congelades
150g d’oli
farina
6 trossos de bacallà dessalat (o un altre peix blanc)
3 grans d’all
julivert en espècie
½ culleradeta de comí
uns fils de safrà
100g de pebrot vermell
200g de tomàquet madur
1L d’aigua (jo vaig posar brou de pollastre per a que quedés més gustós)
300gr de fideus (jo vaig posar 350g)
2 culleradetes de sal

Netegem les carxofes i deixem només els cors, les fiquem en un bol amb aigua i una mica de julivert (en branca o en espècie) fins al moment de afegir-les al guisat. Jo vaig fer servir de les congelades, i vaig fer-ho tal qual: les vaig treure del congelador i les vaig ficar en aigua.

Retirem el cubilet de la tapa de la Thermomix, posem la paella a sobre, activem la bàscula i pesem l’oli directament en aquesta paella (així no embrutem res més i pesem l’oli a la mateixa paella on fregirem el peix). Enfarinem el bacallà i el fregim en l’oli ben calent. Retirem a una safata amb paper absorbent, mantenim calent i reservem l’oli.

Picarem els alls, el julivert, el comí i el safrà 5 segons a v5 i reservem en un bol petit.

Sense rentar el vas trossejarem el pebrot i el tomàquet 8 segons a v6. Baixem parets, afegim les carxofes escorregudes, 70g de l’oli de fregir el bacallà (l’hem de colar per retirar les restes de farina) i programem 10 minuts, temperatura varoma, gir invertit, velocitat cullera.

Afegim l’aigua o brou i programem 8 minuts, minuts, temperatura varoma, gir invertit, velocitat cullera.

Acabat el temps afegirem els fideus, la sal i la picada d’alls, comí i safrà que tenim reservada i programarem el temps que indiqui el paquet dels fideus, 100 º, gir invertit, velocitat cullera.

Emplatem els fideus i pel damunt, o al costat, posem el bacallà.

Advertisement

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s