Xampinyons farcits

Vaig veure l’altre dia al supermercat uns xampinyons enormes, grandiosos!! Només quedava una safata així que em vaig llençar sobre ells i … zas! Ja eren meus!

No sabia com els faria, ja ho pensaria més tard. Encara que més tard no ho vaig pensar i vaig arribar a casa sense tenir previstos més ingredients per fer-los. Però això no era problema, qualsevol improvisació quedaria igual o millor que seguint un pla…

I això vaig fer, em vaig disposar a improvisar i anar fent sobre la marxa, que he de reconèixer que no ho faig malament del tot.

thermonatcat-thermomix-natalia-castello-xampinyons-farcits

El primer que vaig fer va ser rentar els xampinyons i treure “les potetes”. Aquestes les vaig reservar doncs les volia fer servir per al farciment.

Vaig tallar una ceba per la meitat, la vaig trossejar a v4 i la vaig sofregir 5 minuts, temperatura Varoma a v1 amb una mica de mantega que em quedava per la nevera (haurien de ser més o menys uns 50 o 60 gr). Quan va acabar, li vaig afegir un paquet gran de tires de bacó, els peus dels xampinyons, un rajolí d’oli d’oliva verge, un pessic de sal, una culleradeta de tomàquet concentrat i el vaig trossejar un parell de segons a v4 perquè tot tingués la mida de daus petits. El vaig programar 5 minuts, temperatura Varoma i v1.

En acabar, em va semblar que la barrejava estava una mica solta i que no seria molt còmode per menjar, al tallar-ho es desmuntaria el farciment … així que se’m va acudir batre un ou, afegir-lo al vas i programar 2 minuts a v1. Com que ja estava calent, no li vaig posar temperatura i per si sol ja va quallar una miqueta. Ara ja em semblava perfecta la barreja 🙂

Vaig posar els xampinyons en una font apta per forn (també ens serviria qualsevol motlle) i els hi vaig posar el farcit en els foradets que havien quedat al treure les potetes.

El vaig psoar al forn a 130º durant uns 20 o 25 minuts i, quan vaig veure que ja estaven tovets, els hi vaig posar per sobre el formatge ratllat i els vaig gratinar. Fixeu-vos que fàcil és fer-los!

Els vaig posar al forn perquè just abans havia enfornat Brioixos Suïssos, però si no voleu encendre el forn podem acabar de fer el farciment en el Thermomix, coure els xampinyons al Varoma i només donar-li un toc de grill per gratinar el formatge.

El farciment pot ser qualsevol: algunes sobres que tingueu per la nevera, o tonyina, o carn, o verduretes… el que us vingui de gust! Sigui el que sigui segur que us quedarà bé!

PetoNats!
nat

Gràcies per deixar un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s