Popietes de llenguado al safrà

Avui us porto una recepta molt senzilla i suau que dona mol de joc pel que fa a fer-ne variants: Popietes de llenguado al safrà.

Les popietes són simplement rotllets (rollitos) de filets de peix o carn farcits. M’he basat en una recepta que ve al llibre oficial de Peixos i Mariscs, però adaptant-la als ingredients que jo tenia.

He fet servir filets de llenguado, però es pot fer amb qualsevol altre filet de peix. I el farcit és simplement de formatge i pernil dolç, però si voleu un sabor més intens (jo el volia suau per que les peques s’ho mengessin be) podeu posar ingredients més forts: bacó, pernil salsat, gambes, formatge fort…

Va tenir tant d’èxit que de ben segur que ho repetiré. Però el que no repetiré és filetejar jo mateixa el peix, ja no només pel temps que vaig trigar en fer-ho, si no per l’estropici que vaig fer amb els pobrets peixos… aixxxx treballar el peix no és el meu fort…. 😦

Us explico com vaig fer-ho, però recordeu que ho podeu fer amb el que tingueu per casa! Imaginació al poder!! 😛

PetoNats!
nat

Thermonat - el blog de nat - Popietes de llenguado al safra

Popietes de llenguado al safrà (per a tm31 i tm3)

Filets de llenguado (de cada llenguado en surten 4 filets)
Llesques de formatge i pernil dolç (tallades a la mida de l’amplada del filet)
Ous durs (1 per persona)
Escuradents

Fumet (si teniu fumet ja fet o brou de marisc us podeu saltar aquest pas):
350g d’aigua
120g de ceba
1 cullerada de julivert sec
1 fulla de llorer
1 pastilla de brou de peix
(si tinguéssim guardats caps i closques de gambes o guardats ho afegim també)

Salsa:
100g de ceba
2 dents d’all
50g d’oli
100g de vi blanc sec
10g de farina de blat (maicena)
250g de fumet
2 sobres de safrà
1 pessic de sal
1 pessic de pebre blanc

Damunt de cada filet posem un tall de formatge i un tall pernil dolç, enrotllem i ho punxem amb un escuradents per a que no es desfacin. Els anem posant al recipient varoma.

Farem ara el fumet posant tots els ingredients del fumet al vas i programant 20 minuts, 100º, v1. Colem amb una malla fina i reservem.

Esbandim el vas i posem la ceba, l’all i l’oli i trinxem 3 segons a v4 i sofregim 7 minuts, temperatura varoma, v1. Al final de la recepta triturarem la salsa, així que no us amoïneu si els trossos queden grans.

Afegim el vi i sense posar el cubilet programem 1 minut, temperatura varoma, v1.

Afegirem ara la farina, el safrà, la sal, el pebre i el fumet, posarem el varoma amb les popietes damunt la tapa i programarem 25 minuts, temperatura varoma, v1.

Al retirar el varoma, veureu que a la base del varoma i damunt la tapa hi ha formatge fos que ha anat caient mentre s’anava coent, aquest formatge l’afegirem dins del vas amb l’espàtula doncs ajudarà a que la salsa quedi més cremosa i gustosa.

Triturem la salsa 30 segons a v5-10. Emplatem les popietes junt amb els ous durs tallats i afegim la salseta pel damunt.

Ah! M’oblidava, prepareu pa, mooooooolt pa, que ja veureu quina salseta mes bona us quedarà 😉 !

Gràcies per deixar un comentari: